TweeSteden Waalwijk neemt nieuwe poliklinieken in gebruik

20 april 2015

Inwoners van de Langstraat blijven verzekerd van goede zorg dichtbij. Het gefuseerde Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis heeft op de locatie TweeSteden Waalwijk een groot aantal nieuwe poliklinieken officieel in gebruik genomen. De openingshandeling werd verricht door de Waalwijkse wethouder Ronald Bakker en ziekenhuisbestuurder Loeks van der Veen.

 In de nieuwe, compleet gerenoveerde ziekenhuisvleugel zijn patiënten welkom van de specialismen Cardiologie, Chirurgie, KNO, Urologie, Dermatologie en Gynaecologie. Wethouder Bakker: “Vooral voor de chronische patiënten is het fijn dat ze niet ver hoeven te reizen en de auto hier voor de deur kunnen parkeren. Bovendien kennen ze in dit ziekenhuis nog hun eigen specialist.”

De wethouder vindt het belangrijk dat het ziekenhuis in de locatie Waalwijk investeert. “Ik snap heel goed dat je tegenwoordig soms voor bijzondere specialismen verder moet reizen, maar het is voor inwoners van de regio Waalwijk goed om te weten dat de basiszorg hier behouden blijft.”

Ziekenhuisbestuurder Loeks van der Veen, Hans Roemeling (voozitter Cliëntenraad) en wethouder Ronald Bakker (v.l.n.r.) knippen gezamenlijk het lint door.

Orthopedisch centrum

Loeks van der Veen feliciteerde tijdens zijn toespraak de patiënten met de nieuwe voorzieningen. “We kunnen patiënten hier nu nog veel gastvrijer ontvangen. De nieuwe poliklinieken zijn heel mooi geworden, ik ben er erg blij mee.” De ziekenhuisbestuurder benadrukt dat de Langstraat een belangrijke regio is voor het fusieziekenhuis.

“De locatie TweeSteden Waalwijk is een goed voorbeeld van ons motto ‘Centraal wat moet, dichtbij wat kan’. We investeren nadrukkelijk in een goed zorgaanbod in deze regio. Zo hebben we ook vergevorderde plannen om de locatie Waalwijk uit te bouwen tot een orthopedisch centrum, met veel specialistische kennis op het gebied van nieuwe knieën en heupen.”

 Wethouder Ronald Bakker en de ziekenhuisbestuurders Loeks van der Veen en Peter de Zwart (v.l.n.r.) krijgen uitleg over de nieuwe poliklinieken.

Lokale karakter

Het Waalwijkse ziekenhuis heeft door de jaren heen zijn lokale karakter kunnen behouden. De kleinschalige opzet wordt door zowel patiënten als bezoekers als heel prettig ervaren. Nagenoeg alle specialismen zijn er vertegenwoordigd. De poliklinische zorg in Waalwijk volstaat voor circa 95 procent van de patiënten. Zij worden in het nieuwe polikliniekgebied ontvangen in lichte ruimtes met frisse kleuren. De nieuwe spreek- en behandelkamers zijn modern en (multi)functioneel ingericht. De poliklinieken hebben dezelfde uitstraling gekregen als de entree van het ziekenhuis en de andere, in 2010 verbouwde poliklinieken. 

Een indruk van de nieuwe polikliniek op locatie TweeSteden Waalwijk