Voorlichtingsavond diabetes

4 maart 2015

Het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis houdt maandag 23 maart vanaf 18.30 uur een informatieavond voor patiënten met diabetes. Tijdens deze gratis bijeenkomst op de locatie TweeSteden Waalwijk krijgen patiënten inzicht in huidige en nieuwe behandelingen voor suikerziekte.

Patiënten vinden op internet veel informatie over diabetes en alle mogelijke behandelingen. Daardoor zien patiënten soms door de bomen het bos niet meer. Want niet alle behandelingen worden gegeven en door de zorgverzekeraars vergoed. Internist Ben Imholz zet daarom alles voor de aanwezigen op een rijtje.

Experimentele behandelingen

Imholz en zijn collega Heijster en diabetesverpleegkundige Groot leggen uit welke behandelingen effectief zijn en welke hart- en vaatziekten voorkomen. Ook het belang van suikercontrole wordt benadrukt. Verder wordt informatie gegeven over experimentele behandelingen en behandelingen die nog in de onderzoeksfase zitten. Soms kunnen patiënten aan dit soort behandelingen deelnemen.

De informatieavond begint om 18.30 uur en vindt plaats in de grote wachtruimte op de begane grond van de locatie TweeSteden in Waalwijk (Kasteellaan 2). De avond wordt rond 20.30 uur afgesloten met een hapje en een drankje. Er is dan ook gelegenheid om vragen te stellen aan de internisten en verpleegkundigen.