Metamorfose ouderkamer Kindercentrum

6 februari 2015

De afdeling Kindergeneeskunde van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis heeft onlangs een compleet nieuwe ouderkamer in gebruik genomen. De oude kamer op de locatie St. Elisabeth was nodig aan renovatie toe. "In deze huiselijke ruimte hebben ouders even een momentje van rust tussen het ziekenhuisbezoek door", vertelt Marieke van Huijgevoort, hoofd Kindergeneeskunde.

De ouderkamer op de afdeling ReuzenrijkDe ouderkamer van het Kindercentrum heet een metamorfose ondergaan. is toegankelijk voor alle ouders van wie het kind is opgenomen in het Kindercentrum. Ouders kunnen in de huiselijke kamer een boek lezen, tv kijken, spelletjes spelen of gewoon tot rust komen. "Het was eerst een vrij ongezellige kamer. Dat moest veranderen, vonden mijn collega's en ik. We hebben er een aangename verblijfplaats van gemaakt."

Frisse tinten

"De kamer moest een gezellige, maar ook rustgevende ruimte worden. Met deze gedachte in het achterhoofd is de kamer ingericht", zegt Marieke. Dat is goed gelukt volgens haar. De muren en de vloer hebben frisse lichte tinten gekregen. De kamer heeft een moderne zithoek, een tv en een koelkast. Meegebrachte etenswaren kunnen dus bewaard worden.

Positieve reacties

De afdeling Kindergeneeskunde heeft al veel positieve reacties over de nieuwe ruimte ontvangen. "Ouders vinden het heel fijn om even in een andere kamer dan de verpleegkamer van hun kind te zijn. Het lijkt alsof je even weg bent uit het ziekenhuis."

Sponsors

De metamorfose is te danken aan dansschool SylCdance en stichting KanjerGuusje. Marieke: "Het zoontje van de eigenaresse van de dansstudio lag voor een langere tijd op de kinderafdeling. Als ouder herkende zij de behoefte aan een rustgevende, huiselijke ouderkamer. Stichting KanjerGuusje ondersteunt de zorg voor kinderen met kanker en hun familie. Beide gulle gevers hebben de inrichting van deze ouderkamer mogelijk gemaakt."