Coassistent geeft pianoconcert weg

3 februari 2015

Luisteren naar nocturnes van Chopin en de Liebestraum van Liszt gespeeld door coassistent Victor Fu. Dat kan op donderdag 5 en vrijdag 6 februari in de hoofdgang van de locatie St. Elisabeth. Als voorproefje gaf Victor Fu dinsdag tijdens de lunch al een pianoconcert weg in het personeelsrestaurant.

Het pianotalent van de coassistent viel bijzonder goed in de smaak bij de medewerkers. ‘Bijzonder sfeervol' en ‘goede pianist' zijn enkele lovende reacties van voorbijlopende collega's. Naast de nocturnes bracht hij ook stukken van Bach en Mendelssohn ten gehore. Medewerkers kunnen hierdoor zelf ervaren wat muziek betekent voor de sfeer en gemoedstoestand van patiënten en hoeveel ontspanning het kan bieden in stressvolle situaties.

Sfeervol

"Klassieke muziek op de achtergrond tijdens de lunch is sfeervol", vinden longfunctie assistent Simone van Oevelen en teamleider Ramon Haans van de poli Longziekten. "Ik denk dat medewerkers die even snel wat moeten eten ook wat meer op hun gemak zitten door deze muziek." De collega's draaien ook wel eens muziek op de afdeling wat voor een ontspannende sfeer zorgt.

Patiënten

"Ik vind het heel mooi en knap, maar tijdens de lunch hoeft het voor mij niet zo. Dan wil ik even rustig eten. Maar ik denk dat dit voor patiënten en bezoekers wel heel erg leuk is", vertelt Marianne Besteman, doktersassistent op de afdeling Maag, Darm en Lever. Daarom laat Victor Fu aanstaande donderdag en vrijdag wederom zijn talent horen, ditmaal aan patiënten en bezoekers. De coassistent speelt dan op een witte vleugel, op de vide bij de hoofdingang, zodat patiënten een bezoek aan het ziekenhuis net even iets anders beleven.

Muziek speelt een belangrijke rol in het ziekenhuis. Zo zijn er bijvoorbeeld regelmatig huiskamerconcerten op de afdeling Orthopedie, patiënten kunnen met hun favoriete muziek onder narcose en vorig jaar werd de Guus Meeuwis Muziekids Studio voor kinderen geopend.