Koninklijk lintje voor dr. Paul Michel de Grood

9 januari 2015

Dr. Paul Michel de Grood (66) heeft vrijdagmiddag 9 januari een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Anesthesioloog De Grood kreeg het lintje toegekend vanwege zijn rol bij het introduceren van moderne anesthesie- en pijnbestrijdingtechnieken in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis, locatie TweeSteden Waalwijk. Loco-burgemeester Erik de Ridder van Tilburg reikte de onderscheiding in ziekenhuis uit tijdens de afscheidsreceptie van De Grood, die de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt.

Dr. Paul Michel de Grood werd door loco-burgemeester Erik de Ridder van Tilburg benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Goed onderwijs

Door de introductie van de moderne anesthesie- en pijnbestrijdingstechnieken is de traditionele algehele narcose naar de achtergrond verdwenen en is de lokale narcose en pijnbestrijding gemeengoed geworden. Daarnaast heeft de De Grood meegeholpen bij het ontwerpen van succesvolle liesbreuk- en prothesiologie/heup- en kniestraten.

Ook heeft hij zich in het ziekenhuis ingezet voor goed onderwijs en kwaliteitsverbetering. Vanaf het begin van zijn aanstelling heeft hij een belangrijke taak vervuld in het op de werkvloer onderwijzen van het personeel. Zo heeft hij het Crew Resource Management op de operatiekamer geïmplementeerd. Dit is een systeem dat in de vliegwereld gebruikt wordt en dat zich richt op het maken en strikt naleven van afspraken over communicatie en samenwerken.

Vrijwilligerswerk

Verder doet dokter De Grood vrijwilligerswerk in Afrikaanse landen. De ervaringen die hij daarbij opdoet, komen de dagelijkse praktijkvoering in Nederland ten goede. In de recreatieve luchtvaartsport levert hij een onophoudelijke bijdrage aan passende vliegmedische regelgeving voor recreatieve vliegers door zijn deelname aan adviescommissies voor medische zaken van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor de Luchtvaart.