Themabijeenkomst zelfbeeld en lichaamsbeleving

Locatie: ETZ TweeSteden

Van: 2 november 2017 - 19:00
Tot: 2 november 2017 - 20:30

Op donderdagavond 2 november organiseert het Obesitas Centrum de themabijeenkomst ‘Zelfbeeld en lichaamsbeleving na bariatrische chirurgie’ van 19.00 tot 20.30 uur in het Auditorium op locatie ETZ TweeSteden. De bijeenkomst is bedoeld voor patiënten van het Obesitas Centrum en eventueel hun partner. 

Als je op de wachtlijst staat voor de bariatrische operatie, ben je ook van harte welkom! Gezamenlijk staan we stil bij het onderwerp zelfbeeld en lichaamsbeleving; wat gaat het voor jezelf én de mensen om je heen betekenen als je veel gewicht verliest?

Hoe ziet het programma er uit?

1. Een van de psychologen van het team vertelt over wat de bariatrische ingreep met je kan doen als persoon. We staan stil bij onderwerpen als: kijk je positiever tegen jezelf aan, of juist niet? Wat betekent het voor je (toekomstige) relatie? Of voor je seksualiteit? Hoe kun je daar mee omgaan en wanneer trek je aan de bel voor hulp bij het Obesitas Centrum?

2. Een ervaringsdeskundige blikt terug op haar eigen veranderingsproces na de operatie. Zij zal stil staan bij wat het voor haar heeft betekend om zoveel kilo’s kwijt te raken: in hoeverre heeft dit invloed gehad op haar zelfbeeld? Wat waren de gevolgen voor haar sociale relaties?

Uiteraard is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te raken.

Aanmelden

Wil je deelnemen aan deze bijeenkomst? Meld je (en eventueel je partner) dan voor 30 oktober aan via
bariatrie@etz.nl. Heb je vragen over het Obesitas Centrum, bel dan naar (0416) 68 24 19.

Flyer themabijeenkomst Obesitas Centrum ETZ