Symposium 'Ik zie jou'


Van: 15 november 2021 - 13:30
Tot: 15 november 2021 - 17:00

ETZ, GGD Hart voor Brabant, Veilig Thuis Midden-Brabant, Sterk Huis, Landelijk Expertisecentrum Kindermishandeling en de Taskforce Kindermishandeling Hart van Brabant organiseren voor professionals in de zorgsector het symposium 'Ik zie jou: over zien en handelen bij sporen van kindermishandeling'.

Presentatie en dagvoorzitterschap door Karin Bloemen

Karin Bloemen bracht in 2019 haar boek ‘Mijn ware verhaal’ uit. In haar boek vertelt ze uitgebreid over haar verleden met misbruik, mishandeling en angst. Karin leefde in een huis, waarin misbruik, mishandeling, vernedering en intimidatie aan de orde van de dag waren. ‘Vanuit een diepgewortelde schaamte wordt alles ontkend en doodgezwegen,’ aldus Bloemen.

Met die schaamte wil ze afrekenen. Ze schreef het boek ook voor andere slachtoffers. ‘Ik wil ze zeggen: praat erover. Praten kan je redden. Als je dat niet doet, bescherm je alleen de dader. Geheimen vreten je op.’ Inmiddels is ze overladen met reacties van mensen die zich herkennen in haar verhaal en zich nu ook uitspreken over hun eigen misbruik. Ook helpt en coacht ze andere ervaringsdeskundigen om hun verhaal naar buiten te brengen.

Aanmelden

Het symposium vindt plaats tijdens de Week tegen Kindermishandeling 2021 en is bestemd voor zorgprofessionals. Meer informatie lees je op deze website.