Informatieavond darmkanker - geannuleerd

Locatie: ETZ Elisabeth

Van: 16 maart 2020 - 18:00
Tot: 16 maart 2020 - 20:00

Onze informatieavond over darmkanker op 16 maart a.s. is geannuleerd. Omdat het in het ziekenhuis extra druk is door het coronavirus, willen we onze tijd en aandacht besteden aan directe patiëntenzorg. De personen die zich hebben aangemeld, krijgen persoonlijk bericht.

__________________________________________________________________________________________

Het ETZ houdt maandag 16 maart 2020 een informatiebijeenkomst over darmkanker op locatie ETZ Elisabeth. MDL-arts Luc Colemont geeft onder andere een lezing over het belang van het bevolkingsonderzoek darmkanker.

Programma

17.30 uur Ontvangst (koffie/thee) en mogelijkheid tot bezoeken informatiestands

18.00 uur Lezing van Luc Colemont

19.30 uur Mogelijkheid tot bezoeken informatiestands

Aanmelden

Je kunt je via deze link aanmelden voor de gratis informatieavond darmkanker.

Bekijk de flyer voor deze informatieavond.

Locatie

Locatie: Aula (route 73), ETZ Elisabeth, Hilvarenbeekseweg 60, Tilburg

Darmkankermaand

Maart is internationaal uitgeroepen tot darmkankermaand. Jaarlijks krijgen meer dan 14 duizend Nederlanders de diagnose darmkanker. Hoe eerder het wordt opgespoord, des te beter het te behandelen is. Sinds vijf jaar bestaat in Nederland het bevolkingsonderzoek. Hierbij ontvangen alle mannen en vrouwen tussen de 55 en 75 jaar elke twee jaar een oproep om ontlasting in te leveren.

Verwacht wordt dat door het bevolkingsonderzoek 2250 sterfgevallen voorkomen worden. Het ETZ is een van de screeningsorganisaties van het bevolkingsonderzoek.

Lezing

Luc Colemont is sinds 2016 fulltime werkzaam als managing director van ‘Stop darmkanker’. Ook schreef de Belg diverse boeken over het onderwerp. Hij doet dat vanuit de overtuiging dat door de juiste voorlichting meer levens gered worden. Zijn boodschap is: doe de test! In de lezing bespreekt hij onder andere resultaten en het belang van het bevolkingsonderzoek. Ook gaat hij in op de impact van leefstijl.

Luc Colemont

Informatiestands

Tijdens de informatiebijeenkomst is het mogelijk om diverse informatiestands te bezoeken. Krijg van onze medewerkers alle informatie over het bevolkingsonderzoek darmkanker en het zorgpad darmkanker. Onze diëtisten vertellen je meer over vezelrijke voeding.