IC-café - 9 december


Van: 9 december 2019 - 19:30
Tot: 9 december 2019 - 21:30

Het is altijd fijn om te horen dat een dierbare de afdeling Intensive Care (IC) mag verlaten. Maar daarna is patiënt niet gevrijwaard van klachten. Een verblijf op de IC is namelijk voor veel patiënten en hun naasten een heftige, emotionele gebeurtenis die ook na ontslag uit het ziekenhuis veel impact kan hebben. Daarom organiseert ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) in Tilburg het IC-café, waar patiënten, hun naasten en zorgverleners informatie en ervaringen kunnen uitwisselen. Een primeur voor Nederland.

Omdat het ziekenhuis voor oud-patiënten door de nare herinneringen een (te) hoge drempel is, vindt het IC-café in woonlandschap De Leyhoeve plaats, aan de Dokter Bloemenlaan 9-01 in Tilburg. In deze bijeenkomst blikken we terug op de onderwerpen van het afgelopen jaar.

Aanmelden is niet nodig. Ga voor meer informatie naar de website van patiëntenvereniging IC Connect.

Ervaringsverhaal

Na een IC opname terug aan het werk is een lastig proces

'Terug aan het werk' is het thema van het komende Intensive Care (IC) café. Demi van Rulo (23), verpleegkundige op de Longafdeling en lid van het IC-café weet al te goed hoe lastig het is om na een IC opname weer te gaan werken. Ze maakte het zelf mee.