IC café “Re-integratie in werk / leven”


Van: 6 februari 2023 - 19:30
Tot: 6 februari 2023 - 21:30

Herstel na een IC-opname eindigt niet na ontslag uit het ziekenhuis. Patiënten en hun naasten kunnen klachten houden, of ontwikkelen na een IC-opname. Veelal zijn deze klachten het gevolg van ernstig ziek geweest zijn en van een ingrijpende IC-opname. Deze klachten kunnen duiden op een Post Intensive Care Syndroom (PICS) of Post Intensive Care Syndroom Familie (PICS-F).

Over het IC-café

Het IC-café is een regelmatig terugkerende bijeenkomst, waarbij we ex IC-patiënten en naasten de mogelijkheid geven om ervaringen en kennis uit te wisselen in een ontspannen en informele sfeer.

Het IC-café wordt georganiseerd door en voor voormalig IC-patiënten en hun naasten in samenwerking met professionals. Aan de hand van diverse thema’s kunnen we dieper ingaan op de uitdagingen na een IC-opname. Thema’s kunnen zijn: het Post Intensive Care syndroom (PICS), cognitieve stoornissen, delier, terugkeer naar het werk. Het thema van deze eerste editie is: Post Intensive Care Syndroom.

Bij deze bijeenkomsten willen we informatieverstrekking en gezelligheid hand in hand laten gaan. De avond wordt ingeleid door een professional en ervaringsdeskundige(n).

Bezoekers van het IC-Café kunnen in contact komen met anderen met soortgelijke ervaringen. Er kunnen verhalen en adviezen met elkaar gedeeld worden. Dit blijkt voor veel voormalig IC-patiënten en hun naasten als zeer waardevol te worden ervaren. Zowel het ontvangen als het geven van steun kan helend zijn.

Het eerstvolgende IC café met als thema “Re-integratie in werk / leven” vindt plaats op:

  • Maandag 6 februari a.s.
  • Locatie: “De Leyhoeve”, Dokter Bloemenlaan 9-01 te Tilburg
  • Tijd: 19.30-21.30 uur. Inloop vanaf 19.00 uur

Er is voldoende parkeergelegenheid bij de Leijhoeve. De parkeerkaart kan achteraf worden gescand zodat u geen parkeerkosten hoeft te betalen.

U bent van harte welkom.
Toegang is gratis en inschrijving is niet nodig.