Café Brein: lotgenotencontact voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel


Van: 11 mei 2023 - 19:30
Tot: 11 mei 2023 - 21:30

Café BreinIn een gezellige, ontspannen sfeer wisselende onderwerpen met elkaar bespreken. Op een plek waar je niet steeds hoeft uit te leggen wat er aan de hand is. Dat is café Brein: een trefpunt voor mensen met Niet-Aangeboren Hersenletsel, voor naasten, hulpverleners en andere geïnteresseerden.

Café Brein vindt 5x per jaar plaats en wordt vormgegeven door MEE De Meent Groep, Thebe Thuisbegeleiding en Siza Midden Brabant. Iedere keer staat er een onderwerp centraal en is er ruimte voor vragen en discussie. Dit alles in een gezellige en ontspannen sfeer.

Thema: Mantelzorgondersteuning

“Hersenletsel heb je niet alleen”; de zorg voor iemand met NAH heeft grote invloed op het leven van ouders, partner of kinderen. Vooral de minder zichtbare gevolgen zijn lastig voor de getroffene en de omgeving.
Als mantelzorger moet je vaak ook veel zorgen en regelen. Hierdoor krijg je minder tijd voor je eigen activiteiten. Maar ook om af te spreken met vrienden of familie. Daardoor kom je er steeds meer alleen voor te staan en heb je grotere kans dat het mantelzorgen te zwaar wordt.

Mieke de Vriend biedt een luisterend oor en zij kijkt mee waar eventueel hulp ingezet kan worden of verwijst door naar de juiste organisatie en/of persoon. Zij geeft deze avond ook voorbeelden vanuit de praktijk en er is ruimte om samen in gesprek te gaan en ervaringen uit te wisselen.

Gastspreker: Mieke de Vriend, sociaal werker bij ContourdeTwern

Locatie

LET OP: Café Brein vindt voortaan weer plaats in Multifunctioneel Centrum “de Poorten” Hasseltstraat 194,  5046 LP Tilburg. Belangstellenden zijn van harte welkom en kunnen zonder aanmelding binnenlopen. De toegang is gratis. 

Meer informatie

Volgende data Café Brein

  • Donderdag 14 september 2023
  • Donderdag 09 november 2018