Bewegen voor iedereen


Van: 6 november 2018 - 10:00
Tot: 6 november 2018 - 12:00

Patiënten die graag willen bewegen zijn dinsdag 6 november welkom in de Aula van het ETZ, locatie ETZ Elisabeth om te bewegen onder leiding van Andrew Greenwood.

Andrew maakt gebruik van de Switch2Move (S2M) methode. Een methode die zich binnen de ‘bewegingskunst’ richt op het bevorderen van de gezondheid en het welzijn van de deelnemers. Meer dan alleen bewegingen, combineert S2M dans, lichamelijke beweging en hersenstimulatie door een benadering die innerlijke betrokkenheid koppelt aan fysieke activiteit.

Op deze manier worden het ritme van het lichaam en de communicatie tussen de systemen hersteld. Dit gebeurt zodanig dat het een gewoonte wordt om de hersenen testimuleren en een gezonde
levenswijze aan te houden. Met zo min mogelijk moeite, maar wel met een direct voelbaar effect.
 

Switch2Move Andrew Greenwood

Beweging kent verschillende betekenisniveaus: het prikkelt herkenning, stimuleert de fantasie, legt nieuwe verbindingen in de hersenen aan (neuplasticiteit) en geeft ruimte aan gevoel. Het actief, sociaal, creatief en interactief zijn én zelfreflectie, zijn enkele doelen die wij willen bereiken.

“Ik geloof sterk in de voordelen van dans voor patiënten. Andrew heeft indrukwekkend werk gedaan om deze nieuwe therapeutische interventie in steeds meer landen toegankelijk te maken.” Prof. Bastiaan R. Bloem, MD, PHD

Aanmelden kan door te bellen naar (013) 221 20 03 of door een e-mail te sturen naar activiteitenzorg@etz.nl.