Polikliniek Hartfalen

ETZ Elisabeth
Direct nummer
(013) 539 80 33
Route
56

ETZ TweeSteden
Direct nummer
(013) 465 54 27
Route
Polikliniekgebouw, wachtruimte 4

Bij hartfalen is de pompfunctie van het hart verminderd. Het hart pompt niet genoeg bloed rond en er ontstaan klachten zoals vermoeidheid of vocht vasthouden. Hartpatiënten die al geruime tijd onder behandeling zijn bij een cardioloog  voor chronisch hartfalen kunnen terecht op de Polikliniek Hartfalen, waar gespecialiseerde hartfalenverpleegkundigen jou begeleiden en het gewicht en de bloeddruk controleren. Ook signaleren ze als klachten verergeren en sturen ze de behandeling tijdig bij. Je vindt de polikliniek Hartfalen op ETZ Elisabeth en ETZ TweeSteden.

Op de polikliniek Hartfalen leer je jouw leven zo in te richten, dat je klachten jouw bezigheden zo min mogelijk in de weg staan. Je leert hoe je kunt omgaan met veranderingen van je klachten. Zo kun je een ziekenhuisopname mogelijk voorkomen. Op de website van de Nederlandse Hartstichting vind je meer informatie.

dr. B.M. Szabó

Cardioloog

Cardiologie interesseert mij enorm vanwege de veelzijdigheid en dynamiek van het vakgebied en de mooie balans tussen acute en meer chronische zorg.

L. Valk

Cardioloog

Wat ik erg belangrijk vind is samen met de patiënt(-e) te werken naar een oplossing van zijn of haar klachten.

Het Hartfalenteam

  • Mevr. L. Dievelaar, gespecialiseerd verpleegkundige hartfalen
  • Mevr. N Steensel-Smolenaers, gespecialiseerd verpleegkundige hartfalen
  • Mevr. L. Bertens, gespecialiseerd verpleegkundige hartfalen