Samen beslissen

Patiënten en artsen beslissen samen

Patiënt en arts beslissen samen over de meest geschikte behandeling. Dat gebeurt steeds meer, ook in het ETZ. Betere zorg begint ook bij ons met een goed gesprek in de spreekkamer.

 

Drie goede vragen

Graag maken wij u nog bewuster van het belang van samen beslissen over de meest geschikte behandeling. Daarin hebben patiënt en dokter een eigen rol. De arts als specialist op het medische vlak en de patiënt als expert over eigen lijf en situatie.

In de spreekkamer vertellen patiënten over hun klachten en persoonlijke situatie. Artsen bespreken de voor- en nadelen van verschillende behandelopties. Beide wegen even zwaar bij het nemen van een goed besluit over een behandeling. Het draait hierbij om goede communicatie. Zo kan een goed gesprek leiden tot een betere kwaliteit van zorg.

Om u te helpen bij het voeren van een gesprek met uw arts en het stellen van de goede vragen, heeft het ETZ de ‘vergeet-me-nietjes’ ontwikkeld. Hierop kunt u uw vragen voor de arts noteren. Deze zijn te vinden in de wachtkamers van onze poliklinieken en hieronder te downloaden.

3 goede vragen

Meer informatie

Samen beslissen