Wereldkankerdag 2024

Locatie: ETZ Elisabeth

Van: 1 februari 2024 - 09:30
Tot: 1 februari 2024 - 16:00

Het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) doet mee aan de Wereldkankerdag op donderdag 1 februari. Op deze dag staan we extra stil bij deze ingrijpende ziekte. Het ziekenhuis organiseert diverse activiteiten voor patiënten en naasten die geconfronteerd zijn met kanker. Ook bezoekers aan het ziekenhuis zijn van harte welkom.

Donderdag 1 februari 2024 schenkt het ETZ extra aandacht aan patiënten met kanker. Patiënten die opgenomen liggen worden verwend met muziek en een presentje. Op locatie ETZ Elisabeth, vlakbij de inloopruimte Oncologie (route 9) vinden meerdere activiteiten plaats. Zorgprofessionals vertellen wat ze voor de patiënt kunnen betekenen. De inloophuizen presenteren zich door informatie te geven over wat zij doen. Daarnaast is het mogelijk om een stoelmassage te krijgen.  “Veel patiënten met kanker krijgen te maken met haaruitval door de chemotherapie”, zegt Janny van de Laar, coördinator Inloopruimte Oncologie. “Op Wereldkankerdag geven we daarom make-upadvies en informatie over hoofdbedekking en pruiken aan patiënten, naasten en bezoekers.” 

Een activiteit tijdens de Wereldkankerdag.
Een activiteit tijdens de Wereldkankerdag.

Boek- en winst

Boek- en winst, welbekend van de boekenkasten op beide locatie van het ETZ, steunt al vele jaren diverse oncologisch activiteiten. Ook deze keer stellen zij maar liefst een bedrag van 1000 euro beschikbaar voor het organiseren van de Wereldkankerdag in het ETZ. Wij waarderen dit natuurlijk enorm.

Aandacht voor de impact van kanker

Tijdens Wereldkankerdag wordt stilgestaan bij de impact en gevolgen van kanker. Naast de impact op het lichaam is de confrontatie met kanker vaak ook emotioneel en sociaal ingrijpend. Daarom spannen in Nederland vele organisaties, waaronder het ETZ, zich in om kanker tijdig op te sporen, te behandelen en mensen met kanker en hun naasten psychosociale ondersteuning te bieden. Kijk voor meer informatie en ervaringsverhalen op: www.wereldkankerdag.nl.