Verpleegafdeling Longgeneeskunde (ETZ TweeSteden)

ETZ TweeSteden
Direct nummer
(013) 221 53 72
Bezoektijden
ma t/m zo 14.00-20.00
Route
2A/B

Je wordt binnenkort opgenomen op de verpleegafdeling Longgeneeskunde op locatie ETZ TweeSteden.
De verpleegafdeling Longgeneeskunde heeft plaats voor 26 patiënten. Je vindt de verpleegafdeling op locatie ETZ Tweesteden op de tweede etage (2A/B).

Op deze afdeling worden patiënten begeleid en/of behandeld voor verschillende aandoeningen, zoals astma, COPD, longontsteking, een klaplong of longkanker. Op de afdeling zijn één-, twee- en vierpersoonskamers aanwezig. De verpleging maakt een keuze op welke kamer je, op dat moment, de best mogelijke zorg kunt krijgen. Dit hangt samen met jouw gezondheidstoestand en de beschikbaarheid van kamers.

Gang van zaken

De verpleegafdeling is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar op (013) 465 53 72. Ons team staat voor je klaar om je buitengewoon te begeleiden en te behandelen in samenspraak met jou. De opnameduur is sterk wisselend. Dit is afhankelijk van het ziektebeeld waarvoor je bent opgenomen, eventuele onderzoeken die plaats moeten vinden en verdere behandeling daarvoor. Gemiddeld liggen mensen zeven tot tien dagen in het ziekenhuis op de afdeling Longgeneeskunde.

Wie kom je tegen?

Op de afdeling wordt op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag visite gelopen door de zaalarts. De longarts loopt op maandag en donderdag ook mee met deze visite. Iedere dag wordt achter de schermen je situatie door de zaalarts met de longarts besproken.

Tijdens je opname heeft één van de longartsen één week kliniekdienst. Het kan dus zijn dat je tijdens jouw opname je eigen longarts niet treft. Eventuele controleafspraken op de polikliniek vinden wél plaats bij de eigen longarts.

Voor inhoudelijke vragen over de opname kunt je altijd bij je verpleegkundige terecht. Tijdens jouw opname word je zoveel mogelijk door dezelfde verpleegkundigen verzorgd.

Ook interessant voor jou

Op de verpleegafdeling Longgeneeskunde heb je contact met de longartsen, chirurgen, arts-assistenten, verpleegkundigen, leerling verpleegkundigen, longverpleegkundigen, gastteammedewerkers en de secretaresse. Indien nodig staan voor jouw behandeling ook nog de fysiotherapeuten, diëtisten, regieverpleegkundigen en andere disciplines klaar.