Verpleegafdeling Longgeneeskunde (ETZ TweeSteden)

ETZ TweeSteden
Direct nummer
(013) 221 53 72
Bezoektijden
ma t/m zo 14.00-20.00
Route
2A/B

U wordt binnenkort opgenomen op de verpleegafdeling Longgeneeskunde op locatie ETZ TweeSteden.  De verpleegafdeling Longgeneeskunde heeft plaats voor 26 patiënten. U vindt de verpleegafdeling op locatie ETZ Tweesteden op de tweede etage (2A/B).

Op deze afdeling worden patiënten begeleid en/of behandeld voor verschillende aandoeningen, zoals astma, COPD, longontsteking, een klaplong of longkanker. Op de afdeling zijn één-, twee- en vierpersoonskamers aanwezig. De verpleging maakt een keuze op welke kamer u, op dat moment, de best mogelijke zorg kunt krijgen. Dit hangt samen met uw gezondheidstoestand en de beschikbaarheid van kamers.

Gang van zaken

De verpleegafdeling is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar op (013) 465 53 72. Ons team staat voor u klaar om u buitengewoon te begeleiden en te behandelen in samenspraak met u. De opnameduur is sterk wisselend. Dit is afhankelijk van het ziektebeeld waarvoor u bent opgenomen, eventuele onderzoeken die plaats moeten vinden en verdere behandeling daarvoor. Gemiddeld liggen mensen zeven tot tien dagen in het ziekenhuis op de afdeling Longgeneeskunde.

Wie komt u tegen?

Op de afdeling wordt op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag visite gelopen door de zaalarts. De longarts loopt op maandag en donderdag ook mee met deze visite. Iedere dag wordt achter de schermen uw situatie door de zaalarts met de longarts besproken. 

Tijdens uw opname heeft één van de longartsen één week kliniekdienst. Het kan dus zijn dat u tijdens uw opname uw eigen longarts niet treft. Eventuele controleafspraken op de polikliniek vinden wél plaats bij uw eigen longarts.

Voor inhoudelijke vragen over uw opname kunt u altijd bij uw verpleegkundige terecht. Tijdens uw opname wordt u zoveel mogelijk door dezelfde verpleegkundigen verzorgd.

Ook interessant voor u

Op de verpleegafdeling Longgeneeskunde heeft u contact met de longartsen, chirurgen, arts-assistenten, verpleegkundigen, leerling verpleegkundigen, longverpleegkundigen, gastteammedewerkers en de secretaresse. Indien nodig staan voor uw behandeling ook nog de fysiotherapeuten, diëtisten, regieverpleegkundigen en andere disciplines voor u klaar.