Polyfarmacie polikliniek (medicijnpolikliniek)

ETZ TweeSteden
Direct nummer
(013) 465 51 11
Openingstijden
ma t/m vrij 8.30-17.00
Route
93

Voor wie is de polikliniek Polyfarmacie (medicijnpolikliniek)?

De polikliniek Polyfarmacie is bedoeld voor mensen van 65 jaar en ouder die problemen ervaren door het gebruik van meerdere medicijnen. Als richtlijn geldt het gebruik van ten minste vijf medicijnen die zijn voorgeschreven door minimaal twee verschillende artsen. Problemen kunnen door patiënten zelf ervaren worden, soms is het ook de huisarts die duidelijkheid wil over welke medicatie wel of niet zinvol is.

Wat doet de polikliniek polyfarmacie?

De arts inventariseert samen met de ziekenhuisapotheker welke medicijnen u met welke reden gebruikt. Uw arts kijkt samen met u of deze medicijnen juist gebruikt worden, mogelijk leiden tot bijwerkingen en afgestemd zijn op uw verwachtingen en behoeften. Vervolgens brengt de arts knelpunten en oplossingen in kaart, bijvoorbeeld een alternatief voor een bepaald medicijn. Na overleg met andere behandelaren en de apotheker volgt een persoonlijk medicatieadvies, afgestemd op uw wensen.

R.W. Vingerhoets

Geriater

Naast patiënten op de geheugenpoli en algemene geriatrie, zie ik mensen met medicatiegerelateerde problemen op de polikliniek polyfarmacie.

D.L. Arnoldussen

Geriater

Uitzoeken wat voor een patiënt belangrijk is en daar met een team de medische zorg op aan te passen, zie ik als een mooie uitdaging in mijn werk.