Verpleegafdeling Oncologie en Hematologie (ETZ Elisabeth)

ETZ Elisabeth
Direct nummer
(013) 221 32 51
Bezoektijden
ma t/m zo 11.00-20.30
Route
Etage H1

Op de verpleegafdeling Oncologie en Hematologie liggen patiënten opgenomen die kanker hebben en daarvoor een behandeling krijgen. Deze verpleegafdeling in ETZ Elisabeth heeft 17 bedden. Er zijn eenpersoons- en driepersoonskamers. Daarnaast zijn er twee kamers met een sluis, die speciaal zijn ingericht voor patiënten met bloedziekten. Op alle kamers met meerdere patiënten wordt gemengd verpleegd. Dat wil zeggen dat mannen en vrouwen op dezelfde kamer worden opgenomen.

Gang van zaken

Op de verpleegafdeling Oncologie en Hematologie werken verschillende specialisaties nauw samen om jou de beste zorg te leveren. Artsen en verpleegkundigen informeren jou over de behandeling en verzorging tijdens je verblijf in het ziekenhuis. Met vragen en problemen kun je altijd bij hen terecht. Als de behandeling afgerond is of als je weer aan de betere hand bent en naar huis mag, dan kan dit gedurende de gehele dag. 

Op de verpleegafdeling  Oncologie en Hematologie werken we met kamertoewijzing. Dit wil zeggen dat de verpleegkundige een vaste kamer krijgt toegewezen voor die dag. Deze werkwijze waarborgt de continuïteit van de zorg. Naast een team van oncologieverpleegkundigen, hematologieverpleegkundigen en verpleegkundigen werken een teamleider, een afdelingssecretaresses, helpenden Zorg & Welzijn en een facilitair team op de afdeling. De arts-assistenten zijn de hele week aanwezig op de verpleegafdeling en bezoeken jou dagelijks. Onze arts-assistenten werken onder supervisie van de oncologen en hematologen.