Herniastraat poli

ETZ TweeSteden
Direct nummer
(013) 221 01 40
Route
Poligebouw, Wachtruimte 5

Patiënten die meer dan vier weken pijn in de rug hebben die uitstraalt in een of beide benen zonder tekenen van herstel, kunnen door de huisarts verwezen worden naar de Herniastraat poli op locatie TweeSteden.

Gang van zaken

De Herniastraat poli is een one-stop-poli. Op deze poli op donderdag- en vrijdagochtend krijg je op de afdeling Radiologie (route 77) eerst een MRI-scan van de onderrug. Aansluitend word je op de poli Neurologie onderzocht. Samen met jou bekijkt de neuroloog de MRI en stelt een behandelplan op. Deze poli is niet geschikt voor patiënten die niet in de MRI mogen (bijvoorbeeld vanwege een pacemaker) of ernstig claustrofobisch zijn.

Voor patiënten die vaak veel pijn hebben, is het fijn dat zij snel gezien en geholpen worden. In onzekerheid zitten over wat er met jou of een naaste aan de hand is, kan voor veel stress zorgen. Op de Herniastraat poli weet je daarom snel waar je aan toe bent.

Als je geen hernia hebt, verwijzen we jou met adviezen over bijvoorbeeld beweging terug naar je huisarts. De neuroloog begeleidt de mensen bij wie wel hernia is geconstateerd. In een aantal gevallen word je geopereerd door de neurochirurg.

 

dr. G.G. Schoonman

Neuroloog

Ik probeer altijd een heldere samenvatting te krijgen voor een complex plaatje, samen met de patiënt.

M. Wohlgemuth

Neuroloog