Carpale tunnelsyndroom (CTS) spreekuur

ETZ Elisabeth
Direct nummer
(013) 221 01 40
Route
Route 42 (Neurocentrum)

ETZ TweeSteden
Direct nummer
(013) 221 01 40
Route
Poligebouw, Wachtruimte 5

Heb je ’s nachts tintelingen in de handen of vingers? Heb je pijn of gevoelloosheid in de hand en vingers? Ervaar je minder kracht? Dan kan het zijn dat je het carpaal tunnel syndroom (CTS) hebt. Op locaties TweeSteden en Elisabeth kun je daarom terecht op het carpaal tunnel syndroom spreekuur.

Gang van zaken

Op de polikliniek heb je een afspraak met een verpleegkundige of doktersassistent die gespecialiseerd is in het carpaal tunnel syndroom. Hij of zij vraagt wat jouw klachten zijn en onderzoekt je handen. Er wordt onder andere gekeken naar het gevoel en de kracht van je spieren in jouw handen. Hij of zij maakt van de bevindingen een verslag en deze gegevens worden bij onduidelijkheden besproken met de neuroloog.

Wanneer er sprake lijkt te zijn van het carpaal tunnel syndroom, word je doorverwezen naar de afdeling Klinische Neurofysiologie voor een EMG-onderzoek (functioneren van de zenuwen en spieren). Na dit onderzoek krijg je van de arts-assistent in opleiding tot neuroloog meteen de uitslag en eventueel direct een behandeling via een injectie.

Wanneer er geen sprake lijkt te zijn van het carpaal tunnel syndroom, krijg je geen EMG. Als dit noodzakelijk is, maken we met jou een andere afspraak op de polikliniek voor een uitgebreider gesprek en onderzoek.

 

dr. C.M.A.A. Roks

Neuroloog

Sinds 2006 ben ik met veel plezier werkzaam in het ETZ.