Ambitie en kernwaarden

Dat we hoge kwaliteit leveren staat uiteraard buiten kijf. Onze ambitie, je mag het ook onze missie of visie noemen, wordt samengevat in Buitengewoon en staat voor het leveren van buitengewone zorg. Iedere professional draagt daaraan bij; bijvoorbeeld in de verpleegzorg, de operatiekamer, in de keuken of aan de balie. Buitengewoon staat ook voor buiten het gewone om denken. Dat zit vaak in details: het ijsje dat een patiënt krijgt na een operatie of het telefoontje na thuiskomst om te vragen of alles goed gaat met de patiënt.

Buitengewoon gaat ook om het oog hebben voor onze patiënten. Zorg wordt vaak op 'de gemiddelde persoon' aangeboden. Maar elke patiënt is anders. Daarom kan de zorgprofessional nét een andere behandeling adviseren voor ogenschijnlijk dezelfde aandoening. Wat het ETZ dus biedt, is goede zorg in combinatie met ‘op het lijf geschreven’.

Dat betekent dat wij onze expertise in dienst stellen van de patiënt om de beste behandelkeuzes te maken. Door onze expertise te combineren met zijn of haar gevoel, voorkeuren en verantwoordelijkheden, halen we het meeste uit de behandeling.

Hoe we dat doen? Door vanuit de best bewezen zorg, flexibiliteit en keuze te bieden op de momenten die voor hen van belang zijn. Zo gaan we bij het ETZ van de gemiddeld beste behandeling, naar de beste behandeling voor onze patiënten.

En dat we dat zo doen, is niet gemiddeld, maar Buitengewoon!

Kernwaarden

Onze kernwaarden weerspiegelen waar we als ziekenhuis in geloven en waar we voor staan. Het ETZ heeft vier belangrijke kernwaarden, die ook terug te vinden zijn in de kleuren van het logo:

  • Passie (rood) staat voor de gedrevenheid van onze medewerkers. Van de gastvrouw tot de verpleegkundige, al onze medewerkers hebben passie voor hun vak. Dit zit in het lieve woordje van de arts voor de patiënt op het moment dat hij het nodig heeft. Maar ook in het met zorg bereide eten door onze koks.
  • Open (blauw) staat voor het oog hebben voor onze patiënten. Wij houden zoveel mogelijk rekening met de persoonlijke situatie van de patiënt. Bijvoorbeeld door alle onderzoeken op dezelfde dag te plannen.
  • Flexibel (groen) staat voor buiten de gebaande paden kunnen en durven treden. We denken mee met onze patiënten. In het ETZ kun je onder narcose gaan op de operatiekamer, terwijl je op de achtergrond je favoriete muziek hoort.
  • Presteren (donkerblauw) staat voor onze ambitie. In alles wat we doen willen we met kop en schouders boven het gemiddelde uitsteken. Dat is ons streven. Zo loopt het ETZ landelijk voorop met de Keuzehulp. Dit is een interactieve website die patiënten met kanker helpt om samen met hun specialist de goede behandeling te kiezen.
     
Wie wij zijn