Guus Meeuwis Muziekids Studio

‘Beter met muziek’

Muziek maakt blij, betovert, ontroert, verbindt en roept herinneringen op. Voor kinderen in een ziekenhuis is muziek daarom ontzettend belangrijk. Het kan een lichtpuntje en een grote steun zijn in een moeilijke periode. Dat is wat we willen zijn met de Muziekids Studio in het ETZ. In de centrale gang van locatie ETZ Elisabeth, middenin het ziekenhuis, kunnen kinderen zelf muziek maken of van muziek genieten. 

In een ziekenhuis, kliniek of revalidatiecentrum is een mens vaak zichzelf niet meer. Het draait hier allemaal om ziek zijn en herstellen. Vaak is het een vervelende, verdrietige en soms ook een langdurige periode. Muziek biedt dan afleiding, ontspanning en plezier, verlaagt daarmee het stressniveau en helpt zo bij het beter worden. Dat blijkt ook uit wetenschappelijk onderzoek. Daarom zorgen wij voor muziek. En dat doen we 365 dagen per jaar.

Guus Meeuwis Muziekids Studio

Veel instrumenten

We hebben verschillende instrumenten, zoals een piano, gitaren, een drumstel en accordeon. Ook zijn er veel bijzondere instrumenten aanwezig, bijvoorbeeld voor baby’s of kinderen met een (zware) lichamelijke beperking. Iedereen is welkom in onze Muziekids Studio, de deur staat altijd open. Of je nu opgenomen bent, op bezoek bent of naar de dokter moet voor controle: je mag altijd bij ons binnenkomen en meedoen.

Bezoekers van de studio mogen een instrument bespelen, maar kunnen bij ons ook gewoon genieten van muziek. Bijvoorbeeld door een verzoeknummer aan te vragen dat wij dan voor je spelen. Op werkdagen krijgen we vaak bezoek van kinderen van het speciaal onderwijs (Onderwijscentrum Leijpark), die samen met ons muziek maken. Ook komen er groepen revaliderende kinderen en longpatiëntjes uit heel Nederland. Daarnaast gaan onze vrijwilligers naar de Kinderafdeling. Daarvoor hebben we een mobiele studio.

We zijn er voor kinderen, maar eigenlijk doen we voor álle patiënten in het ziekenhuis veel. We verzorgen huiskamerconcerten, er zijn volwassen revalidatiepatiënten en patiënten met dementie die onze studio bezoeken. Iedereen die zomaar binnenloopt, is welkom voor een moment van plezier en ontspanning.

We doet dit allemaal met een hecht team: een studioleider, twee muziektherapeuten en veel muzikale vrijwilligers. Samen zorgen we iedere dag voor het welzijn van onze bezoekers. En iedere dag opnieuw zien we hoeveel troost en plezier muziek brengt. In de meer dan vijf jaar die we bestaan, leverde dat al heel veel mooie momenten op, en soms ook verdrietige. Maar ook dan is muziek een mooie manier om dat samen te beleven.

Muziekids ontvangt geen subsidie, we zijn volledig afhankelijk van giften en donaties. Klik hier voor meer informatie.

En ben je nieuwsgierig geworden naar wat we doen?

Kom dan gerust een keer kijken, we zijn elke werkdag open van 10.00 tot 17.00 uur, en in de weekenden en op feestdagen van 09.30 tot 12.00 uur.

  • Je vindt de Studio door route 86 te volgen.

Je bent van harte welkom!

Kinderen hebben veel plezier in de Guus Meeuwis Muziekids Studio