W. van den Wildenberg
Intensivist

Snel naar

Over mij

Ik zorg voor de allerziekste patiënten van het ziekenhuis. Dat zijn mensen bij wie één of meer vitale functies bedreigd worden. Enerzijds werk ik medisch technisch op het scherpst van de snede (o.a. beademingstoestellen en nierfunctie-vervangende behandeling), anderzijds is dit een vak dat veel vergt op het vlak van communicatie.

Ik begeleid de patiënt en familie in de meest angstige en kwetsbare tijd die je maar kunt meemaken. Gesprekken gaan bijna altijd over zeer heftige zaken. Soms breng ik goed nieuws, soms slecht. Toch maakt juist die combinatie het een prachtig vak. Ik kan het verschil maken. Het is erop of eronder.

Beademing

Binnen de intensive care afdeling houd ik me specifiek bezig met ventilatie. Ik hou alles mee in de gaten dat te maken heeft met beademing, beademingsapparaten, zuurstof en luchtwegen. Ik ben mede oprichter van het canuleteam. In dit team richten we ons op behandeling van mensen met een tracheostoma. Dit is een buisje in de luchtpijp dat aan een beademingsmachine kan worden aangesloten. Dat doe ik ziekenhuisbreed en zelfs tot aan het revalidatiecentrum toe.

BIG-registratie: 59053461701

Aandachtsgebieden

  • Ademhaling en beademing
  • Tracheostoma (een buisje in de luchtpijp dat aan een beademingsmachine kan worden aangesloten)