T. Defossez
Anesthesioloog

Snel naar

Over mij

Ik heb mijn studie Geneeskunde gedaan in Leuven en ben opgeleid tot anesthesioloog in Brussel. Vervolgens heb ik een fellowship gedaan Sydney. Sinds 2008 werk ik in het ETZ, waar ik de locoregionale anesthesie (verdoving door middel van een zenuwblokkade) mede heb opgezet. Mijn aandachtsgebieden zijn momenteel anesthesie bij slokdarmchirurgie en bij longoperaties.

Doortastend

Als anesthesioloog is het mijn taak en doel om te zorgen dat de patiënt niets meekrijgt van de ingreep. Ik houd de patiënt zo stabiel en pijnvrij mogelijk, zodat hij comfortabel wakker kan worden en ook de uren na de operatie comfortabel kan doormaken. Dit vraagt om doortastend handelen in vaak acute situaties.

Oog voor de mens

Elke patiënt is uniek in zijn of haar situatie. Ik vind het belangrijk om dat te blijven beseffen en oog te houden voor de mens achter de patiënt. Wij zien al onze patiënten voor de operatie. Tijdens het spreekuur krijg ik zicht op de algemene conditie van de patiënt. Ik doe dan mijn best om de stress en angst die veel mensen hebben voor de operatie, een beetje te kaderen. Tegelijkertijd schep ik realistische verwachtingen.

Kennis uitwisselen

Ik volg de laatste ontwikkelingen in mijn aandachtsgebieden nauwgezet en blijf scherp door het opleiden van assistenten. Wij hebben een uitgebreid pijnbehandelcentrum waarbinnen nauw wordt samengewerkt. Ook wisselen we kennis uit met chirurgen en anesthesiologen van andere ziekenhuizen.

BIG-registratie: 79910294901

Aandachtsgebieden

  • Anesthesie bij slokdarmchirurgie
  • Anesthesie bij longoperaties

Specialismen