Stas Ploumen
Physician Assistant Oogheelkunde

Snel naar

Over mij

In 2015 heb ik mijn opleiding optometrie afgerond in Utrecht. Sinds 2018 ben ik werkzaam in het Elisabeth – Twee steden ziekenhuis op de poli oogheelkunde. Aldaar de opleiding Physician Assistant gevolgd die ik in 2023 heb afgerond. Als Physician Assistant werk ik op de polikliniek, waar ik eigen spreekuren heb en gespecialiseerde spreekuren van de oogartsen ondersteun. Naast spreekuren verricht ik ook kleine verrichtingen zoals verwijderen van een chalazion, een aneltest of nastaar (laserbehandeling). Een ander belangrijk onderdeel van mijn werkzaamheden zijn  de intravitreale injecties bij bijvoorbeeld de aandoening (natte) maculadegeneratie.

Ik probeer door de continuïteit die ik als PA bied op de poli oogheelkunde, een vast aanspreekpunt te zijn voor de patiënten, verpleegkundigen/medisch assistenten, specialisten en andere disciplines.

BIG-registratie: 89932849781

Wat doet een Physician Assistant? 

Het beroep Physician Assistant (PA) ligt volledig in het medische domein. De PA is opgeleid om zelfstandig bepaalde taken van een arts over te nemen. Daarnaast voegt de PA iets toe, namelijk meer ruimte voor contact en informatie-uitwisseling met patiënten. Door de taakverdeling tussen artsen en PA’s kunnen meer patiënten geholpen worden en neemt de patiënttevredenheid toe. De PA wordt breed medisch opgeleid en verdiept zich in de gehele breedte van het specialisme waar hij/zij werkzaam is. De PA wordt ingezet op taken die vergelijkbaar zijn met die van de arts in opleiding tot (medisch) specialist (AIOS): opname, polikliniek, zaalarts, poliklinische OK. De PA zet zich ook in om de kwaliteit en effectiviteit van de zorg te verhogen, mede dankzij een grotere continuïteit van kennis en ervaring in vergelijking met bijvoorbeeld (de vaak tijdelijke) AIOS. De taken van PA’s worden in de praktijk met de samenwerkende geneeskundig specialist nader bepaald.

 

Studie & Opleiding

  • Optometrie B                                 afgerond in 2015
  • Master phycisian Assistant          afgerond in 2023

Lidmaatschappen

  • Nederlandse Associatie Physician Assistants (NAPA)