S.W.A.M. van Zutphen
Traumachirurg en chirurg bij kinderen

Snel naar

Over mij

Mijn algemene opleiding tot chirurg heeft van 1996-2001 plaatsgevonden in het Sint-Maartens Gasthuis in Venlo en het AZM in Maastricht. Daarna heb ik eerst de vervolgopleiding traumachirurgie gedaan en heb deze gekoppeld aan de opleiding tot intensivist. In deze laatste periode heb ik ook als stafchirurg in het AZM gewerkt.

Per 1 januari 2005 werk ik in Tilburg, waar ik aanvankelijk startte in het TweeSteden ziekenhuis als traumachirurg en intensivist. Daarnaast beoefende ik ook de algemene chirurgie. Sinds de fusie van de Tilburgse maatschappen chirurgie, werk ik door de toenemende specialisatie binnen de chirurgie niet meer als intensivist, maar alleen nog als traumachirurg in het ETZ.

Traumacentrum

Ik beoefen de traumachirurgie in samenwerking met andere traumachirurgen. Als Tilburgse groep traumachirurgen zijn wij verantwoordelijk voor het Traumacentrum Brabant.

Binnen dit traumacentrum worden de ernstige en meervoudig gewonde patiënten uit de hele regio opgevangen en behandeld, vaak in nauwe samenwerking met de andere Brabantse ziekenhuizen.

Schildklier en bijschildklieren

Naast de traumachirurgie houd ik mij bezig met de chirurgie van aandoeningen in de hals, met name aandoeningen van de schildklier en bijschildklieren. Voor deze aandoeningen wordt ook nauw samengewerkt met een aantal internisten.

BIG-registratie: 69040575501

Aandachtsgebieden

  • Traumachirurgie
  • Halschirurgie
  • Chirurgie bij kinderen

Studie & opleiding

  • 1996-2001 algemene chirurgie
  • 2001-2003 vervolgopleiding Traumachirurgie
  • 2003-2004 opleiding Intensive care

Onderzoek & publicaties

Voor een overzicht van de publicaties van dr. Van Zutphen kunt u Pubmed.com raadplegen. Aangezien dit een automatisch gegenereerd overzicht is kunnen wij niet garanderen dat alle publicaties van deze specialist zijn.

Lidmaatschappen

  • Nederlandse vereniging voor traumachirurg
  • Nederlandse vereniging voor Heelkunde

Specialismen