S.J.A. van Bilsen
Anesthesioloog

Snel naar

Over mij

Als anesthesioloog zorg ik dat de patiënt veilig en comfortabel door een operatie  heen komt. Ik heb daarbij aandacht voor alle belangrijke processen in het lichaam tot in het kleinste detail. Daarnaast zijn wij betrokken bij de opvang en zorg van patiënten in acuut levensgevaar.

Anesthesiologie is voor mij de perfecte mix van teamwork, intensief patiëntencontact, techniek en brede kennis van de werking van het lichaam. Daarbij ben ik als arts graag op de achtergrond waar het kan en op de voorgrond wanneer het nodig is.

Na mijn geneeskundestudie in het Erasmus MC Rotterdam heb ik ervaring opgedaan in de algemene kindergeneeskunde in het Maasstad ziekenhuis Rotterdam en (Kinder-)Intensive Care in het Radboud UMC Nijmegen. Ik ben als anesthesioloog opgeleid in het Radboud UMC en het Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis. Daarbij heb ik mij kunnen differentiëren in de urgentiegeneeskunde waarbij ik ervaring heb opgedaan in het stabiliseren van ernstig zieke patiënten binnen en buiten het ziekenhuis.

De afgelopen jaren was ik instructeur van diverse cursussen en heb ik binnen de Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie (NVA) de assistenten in opleiding vertegenwoordigd. Ook was ik betrokken bij het vernieuwen van de opleiding tot anesthesioloog.

BIG-registratie: 19915430101

Studie & opleiding

  • 2005 – 2012 Geneeskunde Erasmus MC Rotterdam
  • 2012 – 2013 ANIOS Kindergeneeskunde Maasstad ziekenhuis Rotterdam
  • 2013 – 2014 ANIOS Kinder Intensive Care Radboudumc Nijmegen
  • 2013 – 2014 ANIOS Intensive Care Radboudumc Nijmegen
  • 2014 – 2020 AIOS Anesthesiologie Radboudumc Nijmegen
  • 2020 – heden Anesthesioloog Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis Tilburg

Lidmaatschappen

  • Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie (NVA)

 

Specialismen