R. van den Berg
Anesthesioloog-intensivist

Snel naar

Over mij

Ik heb mijn studie Geneeskunde gedaan in Leiden en volgde in Nijmegen de opleidingen tot anesthesioloog en intensivist. Sinds 2009 werk ik als anesthesioloog-intensivist in het ETZ, waarbij ik aanvankelijk 50 procent op de operatiekamers en 50 procent op de Intensive Care werkte. Inmiddels werk ik het grootste deel van mijn tijd als intensivist.

De resterende tijd houd ik mij ziekenhuisbreed bezig met de boeiende thema’s Kwaliteit en Veiligheid, als medisch specialist Kwaliteit & Veiligheid. Het voelt als een verlengstuk van mijn basisvak, want uiteindelijk wil iedere dokter hetzelfde voor zijn patiënten: de hoogste kwaliteit van zorg in een veilige omgeving.

Elektronisch patiëntendossier

Naast de Intensive Care geneeskunde, kwaliteit van zorg en (patiënt)veiligheid heeft ook de zorg-ict mijn interesse. Logisch, want de hedendaagse zorg is sterk afhankelijk geworden van ict-oplossingen. In 2017 en 2018 ben ik dan ook intensief betrokken geweest bij het inrichten van het nieuwe elektronische patiëntendossier, OnsEPD. Mijn manier om met een van mijn hobby’s – het programmeren van software – bij te dragen aan een betere en veiligere zorg in het ETZ.

Kwaliteitsanalyse

De afdeling Intensive Care van het ETZ functioneert op een hoog niveau. Naast het reguliere bij- en nascholingstraject houd ik mij intensief bezig met het analyseren van onze eigen kwaliteitscijfers en het vergelijken van deze cijfers met anderen. Hiervan hopen wij als afdeling nóg beter te worden. Daarnaast probeer ik onze afdelingen op mijn aandachtsgebieden – voeding en nierfunctievervangende therapie (dialyse) – volgens de laatste inzichten te laten werken.

BIG-registratie: 19054144101

Aandachtsgebieden

  • Kwaliteit van zorg
  • (Patiënt)veiligheid
  • Voeding
  • Nierfunctie vervangende therapie (dialyse)

Specialismen