prof. dr. J.W.M.G. Widdershoven
Cardioloog

Snel naar

Over mij

Ik ben ooit in een relatief kleine maatschap als cardioloog binnen het ETZ begonnen. Inmiddels hebben we een grote vakgroep waar we druk zijn met pacemakers en ICD’s (geïmplanteerde defibrillator). De algemene cardiologie is een prachtig vak. Vooral omdat we met de juiste hulpmiddelen vrij goed diagnoses kunnen stellen en patiënten kunnen behandelen. Zowel met medicatie als invasief. Het is een drukke afdeling met een groot pallet aan ziektebeelden.

Cardiopsychologie en vrouwencardiologie

Binnen het ETZ heb ik cardiopsychologie ontwikkeld en opgestart. Ik ben van mening dat zeker 30% van ons vak psychologie is. De afgelopen jaren heb ik behalve de cardiopsychologie nog een belangrijke focus: vrouwencardiologie. Ik trek hierin samen op met hoogleraar en hartspecialist Angela Maas uit Nijmegen. Vaak worden mannenharten gebruikt voor onderzoek, maar we zien dat vrouwen om en nabij de overgang andere klachten, ziektebeelden en aandoeningen krijgen dan een man.
Vrouwencardiologie bevindt zich op het grensbied van cardiologie, psychologie en gynaecologie.

Opleider

Sinds 2004 ben ik opleider voor assistent-cardiologen in het ETZ. Ook ben ik hoogleraar aan Tilburg University. Samen met studenten en promovendi verricht ik veel wetenschappelijk onderzoek.

BIG-registratie: 09024895401

Aandachtsgebieden

  • Cardiopsychologie
  • Pacemakercardiologie en ICD-cardiologie
  • Vrouwencardiologie

 

  • Opleiden
  • Wetenschappelijk onderzoek in samenwerking met de Universiteit van Tilburg (CoRPS)