Pascal Ramsodit
Anesthesioloog-pijnspecialist

Snel naar

Over mij

In zeer korte tijd moet ik het vertrouwen van mijn patiënt winnen voordat ik narcose toedien, een ruggenprik geef, een zenuwblokkade prik of een pijnbehandeling uitvoer. Dat maakt mijn werk gevarieerd, want elke patiënt is anders. Wij werken in een groot team en goede sfeer is belangrijk. Hopelijk draagt een goede sfeer ook bij aan de mate van comfort bij de patiënt.

Het technische aspect van het vak maakt het uitdagend. Ik gebruik verschillende anesthesie technieken en weeg deze per patiënt af. Zo komt de patiënt met zo min mogelijk pijn en discomfort door de behandeling heen.

Voor mijn chronische pijnpatiënten probeer ik op de (poli)kliniek zoveel mogelijk tijd en ruimte vrij te maken zodat zij zich op hun gemak voelen. Chronische pijn bestaat namelijk voor een gedeelte ook uit emotie. Ik probeer door mijn holistische benadering inzicht te krijgen dat pijn niet alleen maar gevoel is, maar ook emotie. Patiënten worden dan ook vaak besproken in een multidisciplinair team. Lichaamsbeweging, core-oefeningen en Yin Yoga kunnen bijdragen aan vermindering van pijn, want ‘motion is lotion’.

Naast de anesthesiologie en chronische pijn ben ik ook lid van het palliatief advies team. Hier begeleiden en adviseren wij patiënten die door kanker of andere terminale ziekte in de laatste fase van het leven terecht komen. Veel mensen denken dan direct aan euthanasie, maar palliatieve zorg gaat over  de laatste weken tot maanden van het leven.

Achtergrond

Na mijn opleiding tot anesthesioloog-pijnspecialist in het Sint Antonius ziekenhuis (Nieuwegein) heb ik een jaar in Toronto (Canada) gewerkt. Hier heb ik een fellowship locoregionale anesthesie gedaan, waar ik mij verder heb bekwaamd in het verdoven van zenuwen met gebruik van een echo. De echo komt ook goed van pas tijdens mijn werk als pijnbestrijder waarbij wij ook steeds meer pijnbehandeling doen met de echo i.p.v. röntgen.

BIG-registratie: 69066464201

Studie & opleiding

2012 – 2017      Opleiding tot Anesthesioloog (Sint Antonius Nieuwegein)

2017                  Chef de Clinique Jeroen Bosch Ziekenhuis

2017-2018        Fellowship Regional Anaesthesia and acute pain (Toronto, Canada)

2018-2019        Staflid Dijklander Ziekenhuis Hoorn

Vanaf 2019       Staflid Elisabeth-Twee Steden Ziekenhuis

Privé

In mijn vrije tijd sport ik 2 x per week, waarbij ik een combinatie doe van kracht-, core-oefeningen en mobiliteit op basis van het ‘practise what you preach’ principe. Verder houd ik van koken en lekker eten.

Specialismen