P.A.M.C. Druyts
Orthopedisch chirurg

Snel naar

Over mij

Ik heb mijn studie Geneeskunde gevolgd aan de Vrije Universiteit Brussel en ben daar opgeleid tot orthopedisch chirurg. Een jaar van mijn opleiding Orthopedie heb ik gevolgd in het AMC Amsterdam onder leiding van prof dr Marti. Tevens heb ik in Antwerpen een fellowship gedaan onder leiding van prof. dr. Marten, om me verder te bekwamen in de sportorthopedie.

Sinds 2004 werk ik als orthopedisch chirurg in het ETZ. Mijn aandachtsgebieden zijn heup- en knieletsels en sportgerelateerde letsels, van kijkoperatie tot prothesiologie. Een ander aandachtspunt is voorste kruisbandchirurgie.

Van leefadvies tot chirurgische ingreep

Patiënten die bij mij komen, hebben meestal problemen met bewegen. Als orthopeed ben ik erop gericht om mensen af te helpen van de pijn en ze weer te laten bewegen. Mijn behandelwijzen lopen uiteen van een leefadvies, oefentherapie of medicijnen tot een chirurgische ingreep, zoals een kijkoperatie, standcorrectie van de beenderen of protheses. De behandeling is altijd in overleg met de patiënt. Ik begeleid de patiënt daar van A tot Z in.

Ik wil graag dat de patiënt zichzelf kan zijn en eerlijk kan zeggen wat hij voelt. Samen tasten we mogelijkheden en onmogelijkheden af. Die zijn voor iedereen verschillend. Op basis van de verwachtingen van de patiënt pas ik het plan aan.

Sportletsels

Sportletsels interesseren me al lang. Ik heb een atletiekcarrière op hoog niveau gehad en kwam daarbij veel in aanraking met sportletsels. Samen met mijn collega’s doe ik het sportletsel-spreekuur in ETZ TweeSteden. We zijn consulent van een groot aantal voetbal-, handbal- en rugbyclubs die sporters doorverwijzen.

Kijkoperaties van de heup

Als een van de weinige specialisten voer ik kijkoperaties van de heup uit. Patiënten hebben vaak onbegrepen pijnklachten in de heup, waarvoor de radioloog, sportarts, huisarts en fysiotherapeut geen diagnose kunnen stellen. Met een kijkoperatie kan ik soms beter zien wat er aan de hand is. Een mogelijkheid is bijvoorbeeld dat heupkom en -bot niet goed passen. Dan kunnen we bijvoorbeeld een stukje van het bot wegfrezen.

Ik geef les in de techniek van deze kijkoperaties in binnen- en buitenland, onder meer op uitnodiging van de Centrale Opleidingscommissie voor orthopedisch assistenten. Door les te geven, ben ik veel in contact met studenten en blijf ik up-to-date.

BIG-registratie: 69053266601

Aandachtsgebieden

  • heup- en knieletsels (van kijkoperatie tot prothesiologie)
  • sportletsels (van kijkoperatie tot prothesiologie)
  • voorste kruisbandchirurgie

Studie & opleiding

  • Studie Geneeskunde aan de Vrije Universiteit Brussel
  • Opleiding Orthopedie aan de Vrije Universiteit Brussel, waarvan een jaar in AMC Amsterdam onder leiding van prof dr Marti
  • Fellowship sportorthopedie onder leiding van prof. dr. Marten in Antwerpen