Monique Borremans-Simons
physician assistant gastro-intestinale chirurgie

Snel naar

Over mij

In 1984 heb ik de opleiding tot verpleegkundige afgerond in het Medisch Centrum Alkmaar. Direct daarna ben ik de opleiding tot operatieassistente gaan volgen en in 1986 mijn diploma behaald. Hierna ben ik naar Tilburg gekomen en heb ik een jaar als operatieassistente gewerkt in het voormalige Maria Ziekenhuis.

In 1987 ben ik begonnen aan de opleiding tot intensive care verpleegkundige. Nadat ik mijn diploma had behaald, ben ik hier een aantal jaar blijven werken. In 2002 heb ik vervolgens de opleiding ‘kader in de gezondheidszorg’ behaald en ben ik als teamleidinggevende van de verpleegafdeling chirurgie aan de slag gegaan. Van 2004 tot 2007 heb ik nog een overstap gemaakt naar de intensive care als teamleidinggevende.

In 2009 startte ik de masteropleiding tot Physician Assistant binnen de chirurgie in het TweeSteden ziekenhuis. Tijdens mijn opleiding ben ik in de volle breedte van de geneeskunde opgeleid en heb diverse stages gedaan. In maart 2012 rondde ik de opleiding af met een afstudeeronderzoek over antimicrobiële therapie ter preventie van katheter gerelateerde bacteriën.

Ik probeer de patiënten zo goed mogelijk te begeleiden tijdens het behandeltraject wat ze doorlopen in het ziekenhuis. Daarnaast neem ik een aantal taken uit handen van de chirurgen waardoor er efficiënter gewerkt kan worden.

Wat doet een Physician Assistant?

Een Physician Assistant (PA) is een relatief nieuwe functie in de gezondheidszorg. Een PA werkt onder supervisie van de chirurgen en biedt professionele medische zorg. Ik werk met veel plezier in het ETZ met name op het vakgebied colorectale chirurgie en ben het aanspreekpunt voor patiënten met darm- of endeldarmkanker.

BIG-registratie: 39014643730

Aandachtsgebieden

  • (Minimaal invasieve) colorectale chirurgie
  • Slokdarm- en maagchirurgie

Studie & opleiding

  • Verpleegkundige A
  • Intensive care verpleegkundige
  • Operatieassistente
  • Management opleiding
  • Opleiding tot Physician assistant

Lidmaatschappen

  • NAPA (Nederlandse Associatie Physician Assistants)