Maartje Coolen
Verpleegkundig consulent stomazorg

Snel naar

Over mij

Ik ben werkzaam als Verpleegkundig Consulent Stomazorg binnen het ETZ. In 2018 ben ik begonnen als HBO-Verpleegkundige op verpleegafdeling Gastro-Intestinale Chirurgie. Hier heb ik mezelf verder ontwikkeld als zorgverlener en vanuit hier ben ik in 2021 doorgegroeid naar de functie als Verpleegkundig Consulent Stomazorg. Ik heb een mooie balans weten te vinden tussen deze verschillende functies (HBO-Verpleegkundige op Gastro-Intestinale Chirurgie en Verpleegkundig Consulent Stomazorg) en ik zie deze combinatie als een meerwaarde voor de afdeling, de patiënten en mijn collega’s.

Als Verpleegkundig Consulent Stomazorg ben ik samen met mijn collega’s het aanspreekpunt voor de stomadrager. Ik heb als doel om de stomadrager, zowel klinisch als poliklinisch, zo goed mogelijk te informeren, begeleiden, adviseren en instrueren. Ik probeer hierin altijd te kijken naar de individuele stomadrager (met zijn/haar naasten) en pas mijn informatie en advies aan op de persoonlijke wensen en behoeften van de patiënt. Op deze manier probeer ik eraan bij te dragen dat de stomadrager, ondanks een stoma, verder kan leven met een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven.

Ik voel me verantwoordelijk voor de stomazorg op de verpleegafdeling van opname tot ontslag. Hierbij is vooral de instructie omtrent zelfzorg een belangrijk aandachtspunt. Een snellere zelfstandigheid met betrekking tot stomazorg kan leiden tot betere verwerking en acceptatie en daardoor een hogere kwaliteit van leven. Na het ontslag blijven wij het aanspreekpunt voor de patiënt en zijn/haar naasten en zien we de patiënt regelmatig terug op de polikliniek.

De stomadragers geven mij energie om elke dag weer in te staan voor de beste zorg. Binnen mijn team en binnen het ETZ voel ik mezelf heel goed op mijn plek en ik ga dan ook altijd met veel plezier naar mijn werk.

BIG-registratie: 29924391830

Aandachtsgebieden

  • Stomazorg
  • Fecale incontinentie
  • Darmspoelingen

Studie & opleiding

  • HAVO Pius X College, profiel natuur- & gezondheid en natuur-& techniek (diploma 2014)
  • HBO Verpleegkunde, Fontys Tilburg/Eindhoven voltijd (beoordeling Cum Laude) (diploma juli 2018)
  • Vervolgopleiding: Opleiding tot stomaverpleegkundige, Antonius Academie Utrecht (diploma oktober 2021)

Lidmaatschappen

  • V&VN
  • V&VN Stomazorg