M. Smink
Gynaecoloog

Snel naar

Over mij

Na mijn studie Geneeskunde in Maastricht ben ik in Nijmegen opgeleid tot gynaecoloog. Sinds 2011 werk ik in het ETZ. Mijn aandachtsgebieden zijn met name vleesbomen, gynaecologische kanker en afwijkende uitstrijkjes. Ik ben ook betrokken bij het menopauze spreekuur en de vulvapoli.

Vertrouwen

Behandel je patiënten zoals je zelf behandeld zou willen worden. Dit principe houd ik scherp voor ogen in de uitoefening van mijn vak. Patiënten die de diagnose kanker krijgen, maken een erg onzekere periode door. Dan is het belangrijk om te kunnen vertrouwen op je specialist.

Ik doe mijn uiterste best om te zorgen dat alles goed geregeld wordt. Ik zorg bijvoorbeeld dat een patiënt binnen een week de uitslag van haar CT scan krijgt en bij de juiste specialist terecht komt. Ik heb de patiënt echt centraal staan en neem graag de tijd voor mensen.

Om patiënten met vleesbomen de best mogelijke behandeling te kunnen bieden, werk ik nauw samen met de interventieradiologen. We hebben in het ETZ de mogelijkheid om vleesbomen te behandelen door middel van embolisatie. Daarbij is geen operatie nodig en wordt de baarmoeder gespaard.

Menopauze

Met de overgangsconsulente doe ik het menopauze spreekuur. Tijdens dit spreekuur informeren we vrouwen over de overgang, nemen we taboes weg en bespreken we de behandelmogelijkheden. Soms is een gesprek alleen al voldoende. Soms kiezen we in overleg met de patiënt voor hormoontherapie, wat wij begeleiden om uiteindelijk af te bouwen. Ik ben ook betrokken bij de vulvapoli, samen met de dermatoloog.

Ik blijf op de hoogte van nieuwe behandelingen en ontwikkelingen door actief mee te werken aan onderzoek, vooral naar de behandeling van vleesbomen. Regelmatig geef ik presentaties en workshops aan specialisten. Daarnaast begeleid ik coassistenten en huisartsen in opleiding.

BIG-registratie: 69056970901

Aandachtsgebieden

  • Vleesbomen
  • Gynaecologische oncologie
  • Afwijkende uitstrijkjes

Studie & opleiding

 

Onderzoek & publicaties

 

Lidmaatschappen

 

Specialismen