M. Schaap
SEH-arts

Snel naar

Over mij

Gekscherend wordt wel eens gezegd dat wij de spannendste 15 minuten van elk vakgebied op ons bordje krijgen. Daar zit wel een kern van waarheid in. De gecoördineerde chaos, het onverwachte, de snelheid van handelen en beslissen moeten je liggen om op een Spoedeisende Hulp (SEH) te kunnen werken.

Op de SEH maak je op een vervelend moment in het leven kennis met de patiënt. Toch maak je in een korte tijd een verschil voor mensen. Door ze gerust te stellen en ze mee te nemen in het traject dat ze op de SEH doorlopen.

Hechten zonder tranen

Vooral met kinderen werken, geeft goed aan wat het doet als je de spanning en onbekendheid wegneemt. Afleiding speelt een belangrijke factor in het verminderen van de pijnbeleving bij een kind. Hiervoor hebben wij een iPad op de SEH waarop spelletjes en filmpjes kunnen worden bekeken.

Vanaf een bepaalde leeftijd kun je met een kind afspraken maken; zo geef je het kind vertrouwen en regie over de situatie. Voordat je het weet zit je samen een wond te hechten en is het bange huilende mannetje veranderd in een stoere vent die meewerkt aan de behandeling. Hechten zonder tranen.

Up-to-date

Persoonlijk vind ik het erg prettig dat ik geen continuïteit van zorg heb. Het is dag en nacht hectisch hier, maar als ik  de deur achter mij sluit, ben ik klaar met mijn werk en zijn mijn patiënten in goede handen. Via een FOAM (Free open Access Medication) blijven we up-to-date. Hier komen wereldwijd alle belangrijke artikelen op ons vakgebied op binnen.

Ook geven we elkaar en al onze assistenten regelmatig onderwijs. Omdat wij een opleidingsziekenhuis zijn (en ook de opleiding tot SEH-arts in dit ziekenhuis als één van de eerste opleidingen in Nederland al meer dan 10 jaar bestaat) ben je verplicht de nieuwste ontwikkelingen goed te volgen.

BIG-registratie: 79908464801

Aandachtsgebieden

  • Voorzitter van de vakgroep SEG
  • Chirurgie (trauma)
  • Pijnstilling

Studie & opleiding

  • 1993-2002 Studie Geneeskunde Antwerpen
  • 2003-2007 Opleiding orthopedisch chirurg Antwerpen
  • 2007- 2011 Opleiding tot SEH-arts KNMG in het ETZ
  • 2011 – heden lid vakgroep Spoedeisende Geneeskunde ETZ

Lidmaatschappen

Lid van de NVSHA (Nederlandse Vereniging voor Spoedeisende Hulp Artsen)

Specialismen