drs. S. Wittens-Schouten
SEH-arts

Snel naar

Over mij

De afwisseling is een van de belangrijkste zaken die ons vak interessant maakt. Het is hollen of stilstaan. Die adrenaline rush als je een klapper maakt met hele zieke patiënten voor wie je het leven snel beter kan maken, is geweldig.

Teamverband

Die stilte vooraf, de voorbereiding… . Het klaarstaan met het team als je weet dat er een traumapatiënt binnenkomt, heerlijk die spanning. Zonder team van onder andere verpleegkundigen, de röntgen, het lab, de arts-assistenten, etc. is een SEH-arts niets. Dat eerste uur is enorm van belang. We zetten al snel een behandeling in waardoor we erger voorkomen en we vaak in korte tijd veel resultaat boeken. Ik zie patiënten in principe niet terug, maar meestal kijk ik wel achteraf in het dossier hoe het met de patiënt gaat.

Social media

Ik ben een nieuwe generatie SEH-arts. Ik bezoek graag social media congressen (TedTalk achtig) en zit bovenop social media. Via FOAM (Free Open Acces Medicine) blijf ik up-to-date. Via Twitter volg ik podcasts van Amerikaanse, Canadese en Australische collega’s. De ontwikkelingen gaan snel. Doet een bepaald vakgebied onderzoek op Emerging Medicine-gebied, dan wil ik dat weten. Via social media heb ik altijd toegang tot de meest recente literatuur.

BIG-registratie: 19913864001

Studie & opleiding

  • 2003-2010 geneeskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen
  • 2010-2011 ANIOS SEH in het Lievensberg Ziekenhuis Bergen op Zoom (nu Bravis)
  • 2011-2012 ANIOS SEH in het Katharina ziekenhuis Eindhoven
  • 2014-2018 specialisatie SEH-arts Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch
  • 2018-heden SEH-arts ETZ

Lidmaatschappen

  • Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst (KNMG)
  • Nederlandse Vereniging voor Spoedeisen Hulp artsen (NVSHA)