Drs. I.S. Dingjan
SEH-arts

Snel naar

Over mij

Ellende of uitdaging?

“Waarom werken op een spoedeisende hulp, daar is toch alleen maar ellende?” Dat is een vraag die ik vaak gesteld krijg. Echter voor mij is dit de plek waar ik mijn vak als arts maximaal tot uiting kan laten komen.

De spoedeisende hulp is voor mij de plaats waar de geneeskunde echt begint. Waar ik voor mijn gevoel als arts direct een wezenlijk verschil kan maken voor mijn patiënt. Niet alleen tussen leven en dood en medisch inhoudelijke zaken, maar ook in de ervaring van de spoedzorg, de begeleiding van de patiënt en eventuele kennissen en familieleden. Het is een vakgebied waarbij de geneeskunde in de breedste zin wordt bedreven. Waar soms alleen een luisterend oor voldoende kan zijn en een paar minuten later al je kennis en kunde ingezet moet worden.

Locatie

De spoedeisende hulp van het ETZ in Tilburg behoort tot een van de grootste van Nederland. Mede gezien de regionale functie van het ETZ als traumacentrum zorgt dat ervoor dat alle facetten van mijn vakgebied hier aan bod komen.

Uiteraard zijn wij als vakgroep op zoek naar continue verbetering van onze kwaliteit van zorg. Samen met mijn collega’s ben ik betrokken bij de opleiding van arts-assistenten op de spoedeisende hulp en middels continue bijscholing , (internationale-) congressen en vakliteratuur blijf ik op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen mijn vakgebied.

BIG-registratie:  79915142501

Studie & opleiding

  • 2005 – 2011 Geneeskunde Erasmus Universiteit Rotterdam
  • 2011 – 2013 Poortarts Franciscus ziekenhuis Roosendaal
  • 2013 – 2015 ANIOS IC en SEH Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis Tilburg
  • 2016 – 2018 AIOS Spoedeisende geneeskunde Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis Tilburg
  • 2019 – heden SEH arts KNMG Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis Tilburg

Lidmaatschappen

  • Nederlandse Vereniging voor Spoedeisende Hulp Artsen (NVSHA)
  • Landelijke Artsen in Dienstverband (LAD)
  • Coöperatie Medisch Specialisten ETZ

Specialismen