drs. G. (Fiek) van Tilborg
Radioloog

Snel naar

Over mij

Ik heb in Leuven mijn opleiding Geneeskunde gedaan en ben in Leuven en Turnhout opgeleid tot radioloog. Sinds 2000 ben ik in het ETZ werkzaam. Mijn aandachtsgebied is de buik (abdomen). Ik houd me daarnaast veel bezig met oncologie, onder meer long- en borstkanker. Als radioloog ben ik vrij breed ontwikkeld en dat geeft een meerwaarde, doordat ik ook weet wat er in de andere (sub)disciplines gebeurt. 

De radiologische beelden van de anatomie vind ik razend interessant, net als de technische vooruitgang in de radiologie. Maar vooral de combinatie met het patiëntencontact vind ik waardevol. Bij het maken van echo’s zie ik veel patiënten. Ik probeer altijd even een moment van contact te hebben. Mensen komen vaak angstig binnen voor bijvoorbeeld een punctie. Als ze dan daarna zeggen: ‘goh, dat viel mee’, dan geeft me dat veel voldoening. 

Durf te vragen

Elke patiënt moet het gevoel hebben dat er met voldoende aandacht en interesse naar zijn onderzoek is gekeken. Of hij nu voor het allersimpelste of meest ingewikkelde komt. Is er iets onduidelijk of zijn er twijfels? Vraag het gewoon. Dat kan om iets heel kleins gaan, zoals de betekenis van een bliepje tijdens een echo. Maar ook om iets heel groots zoals: is het nog wel zinvol dat ik deze ingreep onderga. Ik wil patiënten ook graag meegeven dat ze zelf altijd moeten bewaken wat ze belangrijk vinden.

Besprekingen

Als radioloog neem ik graag een actieve rol op me, door veel besprekingen bij te wonen en veel contact met aanvragers te hebben. Ik vind het leuk om kennis te delen met bijvoorbeeld assistenten en laboranten. Ik zit bij diverse multidisciplinaire overleggen (MDO’s), waar verschillende specialisten bij elkaar zitten en patiënten worden besproken. Op die manier blijf ik ook op de hoogte van hun verdere opties en behandeling.

BIG-registratie: 69053355401

Aandachtsgebieden

  • Abdominale beeldvorming,
  • oncologische beeldvorming,
  • niet-vasculaire interventies,
  • onderwijs.

Studie & opleiding

  • Geneeskunde aan KU Leuven
  • Radiologie aan UZ Leuven

Lidmaatschappen

NVvR (Nederlandse Vereninging voor Radiologie), abdominale sectie van de NVvR, musculoskeletale sectie van de NVvR. 

Specialismen