dr. R. Matthijsen
Gastro-intestinaal chirurg

Snel naar

Over mij

Geneeskunde heb ik vanaf 1997 gestudeerd aan de Universiteit Maastricht. Daar ben ik in 2010 ook gepromoveerd op de rol van het menselijke afweersysteem in het ontstaan van complicaties en schade na grote operaties.

Tot chirurg ben ik opgeleid in het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam en het Spaarne ziekenhuis in Hoofddorp. Na de opleiding tot chirurg heb ik me verder kunnen verdiepen in de complexe buik chirurgie in het Catharina ziekenhuis in Eindhoven en het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. Hierop volgde de officiële registratie als maag-darm-lever chirurg.

De overstap naar het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis als maag-, slokdarm, dikke darm en bariatrisch chirurg is een fantastische mogelijkheid om ook in de toekomst mensen met vaak moeilijke ziektebeelden te behandelen. Mijn persoonlijke passie ligt in de mogelijkheid om met een persoonlijke benadering en direct handelen tijdens een operatie mensen verder te helpen tijdens een vaak moeilijke periode uit hun leven. Dit maakt dit werk zo uitdagend en het belang voor de patiënten alleen maar groter.

BIG-registratie: 59063808801

Aandachtsgebieden

Gastro-intestinale chirurgie. Met in het bijzonder de maagchirurgie, slokdarmchirurgie, dikke darmchirurgie en bariatrische chirurgie.

Studie & opleiding

  • Universiteit Maastricht – Geneeskunde
  • Universiteit van Amsterdam / AMC – chirurg
  • Catharina ziekenhuis in Eindhoven – fellow gastro-intestinale chirurgie
  • UMC Utrecht – fellow gastro-intestinale chirurgie

Onderzoek & publicaties

In 2010 ben ik aan de Universiteit van Maastricht gepromoveerd op het onderwerp: “Experimental studies on innate immune regulatory proteins during non-infectious tissue damage.”

Voor een overzicht van de publicaties van dr. R. Matthijsen kunt u Pubmed.com raadplegen. Aangezien dit een automatisch gegenereerd overzicht is kunnen wij niet garanderen dat alle publicaties van deze specialist zijn.

Lidmaatschappen

  • Nederlandse Vereniging voor Heelkunde – NVvH
  • Nederlandse Vereniging voor Gastrointestinale chirurgie – NVGIC
  • Nederlandse Vereniging voor Gastroenterologie – NVGE
  • Nederlandse Vereniging voor Chirurgische Oncologie – NVCO
  • Federatie Medisch Specialisten