Dr. R.G.A. Ambrosius
SEH-arts

Snel naar

Over mij

Ik weet nooit wat de dag brengt. Wél weet ik dat een SEH-arts de meest enerverende 15 minuten van ieder vakspecialisme heeft. Of het nu om een jong of oud persoon gaat. Om een allergische reactie, een botbreuk, infectie of hartritmestoornis: de patiënt heeft niet gepland de SEH te bezoeken. Enorm indrukwekkend voor de degene waar het om gaat. Als arts ben ik ook altijd benieuwd wat er binnenkomt. Spoedeisende Geneeskunde is zo’n breed, gevarieerd en boeiend specialisme.

Vertrouwen

Ik vind het belangrijk dat ik een patiënt goed kan uitleggen wat er aan de hand is. Wij hebben niet –  zoals een dokter op een polikliniek dat vaak wel heeft – een lang contact met de patiënt. Tóch bouwen we in korte tijd een relatie op. Dat vertrouwen is belangrijk om goede toelichting te geven over wat er speelt en een goede behandeling te starten. Als de acute situatie voorbij is, nemen we afscheid. Ondanks dat een patiënt maar korte tijd op SEH verblijft, kun je vaak veel voor hem of haar betekenen.

Acuut en breed vak

Regelmatig kijk ik patiënten terug. Ik check of het beleid goed is geweest, de wond netjes genezen is of zoek even terug hoe het in z’n algemeenheid met de patiënt gaat. Ik ben altijd al gefascineerd geweest van de SEH”.

BIG-registratie: 49911116601

Studie & opleiding

  • 2003-2009 studie geneeskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.
  • 2009-2011 ANIOS Intensive Care, Interne Geneeskunde, Cardiologie en op de Spoedeisende Hulp in het ETZ
  • 2011-2015 specialisatie tot SEH-arts  in het ETZ
  • 2015-heden SEH-arts in het ETZ

Onderzoek & publicaties

  • Acute intoxication patients presenting to an emergency department in The Netherlands: admit or not? Prospective testing of two algorithms.
    Ambrosius RG, Vroegop MP, Jansman FG, Hoedemaekers CW, Aarnoutse RE, van der Wilt GJ, Kramers C. Emerg Med J 2012; 6: 467-72

Lidmaatschappen

  • Nederlandse Vereniging Van Spoedeisende Hulpartsen (NVSHA)

Specialismen