dr. P.F. Boekkooi
Gynaecoloog

Snel naar

Over mij

Mijn opleiding tot gynaecoloog heb ik genoten in Maastricht en Veldhoven. Ik heb enige tijd als assistent in San Francisco gewerkt en ben gepromoveerd in Maastricht. Na mijn opleiding heb ik drie jaar in het Radboudumc in Nijmegen gewerkt als hoofd van de prenatale diagnostiek (het opsporen van aangeboren afwijkingen bij het ongeboren kind). Sinds 1999 werk ik in het ETZ.

Het ETZ is een centrum voor prenatale diagnostiek, een van mijn belangrijkste aandachtsgebieden. We hebben de expertise om echo’s te beoordelen en advies te geven als mensen zwanger zijn van een kind met een aangeboren afwijking. Daarin werken we nauw samen met het Radboudumc.

Vleesbomen zijn mijn andere belangrijke aandachtsgebied. Vanaf het begin ben ik betrokken bij de embolisatiebehandeling voor vleesbomen in het ETZ. Bij deze radiologische behandeling is het niet nodig om te opereren en kan de baarmoeder behouden blijven. Het is minder ingrijpend en belastend voor patiënten. Voor deze behandeling komen patiënten uit het hele land naar Tilburg.

Samen besluit nemen

In de spreekkamer neem ik iedere klacht serieus, hoe groot of klein ook. Ik vind het heel belangrijk om samen met de patiënt een besluit te nemen. De patiënt moet gemotiveerd zijn om de behandeling te ondergaan. Het geeft mij voldoening om daarover in gesprek te gaan.

In het ETZ hebben we een uitstekende samenwerking tussen de gynaecologen en de verloskundigen. Patiënten zien daardoor geen schotten tussen de verloskundige en de gynaecoloog. De dossiervorming is hetzelfde en de communicatie is naadloos. Elke dag bespreken we samen alle patiënten en er is een goed vertrouwen.

Ik ben gedreven om de zorg op beleidsniveau beter te maken. Ik ben opleider geweest en heb zitting in diverse besturen. Zo ben ik voorzitter van het Medisch Specialistisch Bedrijf Midden-Brabant en bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie & Gynaecologie.

BIG-registratie: 39020049201

Aandachtsgebieden

  • Prenatale diagnostiek
  • Myoomproblematiek (vleesbomen)
  • Algemene gynaecologie
  • Verloskunde

Studie & opleiding

 

Onderzoek & publicaties

 

Lidmaatschappen

 

Specialismen