dr. J.M.M. Heyligers
Vaatchirurg

Snel naar

Over mij

Sinds januari 2007 ben ik werkzaam binnen de Maatschap Chirurgie Midden Brabant. Ik ben opgeleid aan de medische faculteit Utrecht. In diezelfde stad heb ik zowel mijn opleiding tot chirurg als mijn gespecialiseerde opleiding tot vaatchirurg gevolgd.

Ik ben onder andere opgeleid door Professor Frans Moll, hoogleraar vaatchirurgie in het UMC Utrecht. Moll is een van de pioniers van de moderne vaatchirurgie en wordt nationaal en internationaal geroemd om zijn kennis en kunde. In 2006 ben ik onder begeleiding van Moll gepromoveerd op de duurzaamheid van kunststof bloedvaten.

Als vaatchirurg beheers ik alle technieken van de moderne vaatchirurgie: zowel de open operatietechnieken als de zogeheten endovasculaire operatietechnieken. En dat geldt voor zowel slagaderlijke als aderlijke aandoeningen van het vaatstelsel.

Sinds 2007 heeft de endovasculaire behandeling van het abdominale aneurysma in Tilburg een sterke ontwikkeling doorgemaakt. In 2008 heb ik mijn internationale examen als vaatchirurg behaald en mag ik me ‘Fellow of the European Board of Vascular Surgeons’ noemen. In 2011 heb ik me verder bekwaamd in de percutane endovasculaire technieken (dotteren) in Genk.

De Tilburgse vaatgroep heeft zich ook bekwaamd in de behandeling van infecties van de grote vaten. Inmiddels heeft de Tilburgse vaatgroep meerdere publicaties op zijn naam staan en spreekt en doceert Heyligers als expert op nationale en internationale congressen.

‘De samenwerking met de Universiteit van Tilburg, afdeling medische psychologie, geeft ons veel inzicht in de beleving van onze patiënten bij de ziektebeelden waarvoor wij ze behandelen’. Die informatie is waardevol en wordt dagelijks door ons team toegepast bij onze patiënten. In de dagelijkse praktijk heb ik oog en oor voor het verhaal van de patiënt.

Vaatchirurgie

“De vaatchirurgie is een passie voor mij. Daarbij is het de kunst en een uitdaging om een gewogen advies omtrent een aandoening te geven. De keuze voor een operatie of dottertechniek is zeker niet altijd de beste. De patiënt zelf speelt altijd een belangrijke rol in het succes van de behandeling. Het inpassen van een gezonde leefstijl is daarbij mede bepalend, of ik mijn patiënt nou wel of niet opereer of dotter.”

“Vaatchirurgie is een teamsport, waarbij de samenwerking tussen de verschillende disciplines en afdelingen van groot belang voor de patiënt is. Als vaatchirurg is het mijn verantwoordelijkheid om duidelijk te zijn en de patiënt goed te informeren. En tijdens een (invasieve) behandeling verdient de patiënt mijn 100% toewijding.”

BIG-registratie: 09046587901

Onderzoek & publicaties

Voor een overzicht van de publicaties van dr. Heyligers kunt u Pubmed.com raadplegen.

Lidmaatschappen

  • NVvH
  • NVvV
  • NVvG
  • ESVS

Specialismen