dr. J.M.J. Smeenk
Gynaecoloog

Snel naar

Over mij

Ik ben als gynaecoloog sinds 2008 werkzaam in het ETZ. Mijn aandachtsgebied binnen het vakgebied gynaecologie is voortplantingsgeneeskunde (fertiliteit/ivf).

Zwanger worden

Mensen vragen mij om hulp op een voor hen intiem en beladen onderwerp: zwanger worden. Dit is een prachtig vak en heeft voor mij alles te maken met zingeving en levensinvulling. Het blijft bijzonder om mensen te begeleiden en te adviseren om hun grootste wens te realiseren.

Meest patiëntvriendelijke kliniek

Patiënten moeten hier letterlijk en figuurlijk met de billen bloot. Dat vraagt veel van de patiënt. Wij doen er alles aan om de begeleiding in goede banen te leiden. Wij zetten als team binnen het ETZ de complete fertiliteitszorg neer met een eigen IVF laboratorium in Brabant. We combineren technische mogelijkheden met een individuele patiëntgerichte aanpak. Dat doen we niet onverdienstelijk. De Patiëntenvereniging Freya heeft ons de afgelopen 6 jaar uitgeroepen tot de meest patiëntvriendelijke IVF kliniek.

Groot compliment

De patiënt is in dit vak over het algemeen tevreden als ze zwanger raakt. Maar ook als dat niet lukt, komen patiënten tussen de emoties door ons met enige regelmaat bedanken voor de geleverde zorg. Ze voelen zich gehoord en goed begeleid. Dat is een groot compliment.

BIG-registratie: 69049012801

Aandachtsgebieden

  • Voortplantingsgeneeskunde (fertiliteit/ivf)

Studie & opleiding

Bekijk hiervoor mijn profiel op LinkedIn

Onderzoek & publicaties

Bekijk publicaties op Pubmed

Lidmaatschappen

  • European Society of Human Reproduction and Embryology (ESHRE)
  • Woordvoerder Nederlandse Vereniging Obstetrie en Gynaecologie (NVOG)
  • Bestuurslid Vereniging van Fertiliteitsstudies (Vlaams-Nederlands)
  • Bestuurslid van de European Infertility Monitoring (EIM)
  • Bestuurslid Stichting Automatisering Fertiliteit (SAF)