Dr. J.L. van den Brink
KNO-arts

Snel naar

Over mij

Ik beoefen het KNO-vak in de volle breedte. Er is veel variatie in ons vak zoals kinderen met diverse soorten klachten, oorproblemen inclusief problemen met het gehoor, allergische klachten, stem- en slikklachten, neus- en bijholtenproblemen, etc. Deze variatie van klachten en de afwisseling van diagnostiek en behandeling vind ik fantastisch. Ook de afwisseling van jonge patiënten en hoogbejaarden is erg leuk. Ik kom iedere dag van alles tegen. Sommige patiënten stel je gerust en verwijs je terug naar de huisarts. Andere patiënten hebben een chronisch probleem en daar bouw ik een langere relatie mee op. Ik vind het contact met kinderen en hun ouders ook bijzonder.

Botverankerd hoortoestel

Ik werk samen met bijvoorbeeld het Audiologisch Centrum. Dat is het geval bij bijvoorbeeld een botverankerd hoortoestel (BCD). Ik plaats een titanium schroef in de schedel. Hier klik je een hoortoestel op vast, geluiden gaan dan via het bot door naar het slakkenhuis. Dit is een ideale oplossing voor bepaalde mensen die geen gewoon hoortoestel kunnen gebruiken.

Microscopische precisie

De chirurgie op mijn vakgebied is uitdagend omdat ik op een heel klein gebied werk. Het gaat om microscopische precisie. We opereren bij grotere operaties onze eigen patiënten. Zo hebben ze geen onbekende aan het bed staan. Dat vinden we bij goede zorg horen.

BIG-registratie: 19047212701

Aandachtsgebieden

  • Algemene KNO
  • Oorchirurgie (sanerende en reconstructieve chirurgie, botverankerde hoortoestellen (BCD’s)
  • Kinder-KNO
  • Neus- en neusbijholten chirurgie (m.u.v. cosmetische chirurgie)

Ziekte en behandeling