dr. H.T. Tjhie
Arts-microbioloog

Snel naar

Over mij

Iemand kunnen helpen, het beste uit anderen en jezelf halen geeft voldoening. Dat alles kan binnen de geneeskunde en toevallig is dat voor mij de microbiologie geworden maar had ieder vak of specialisme kunnen zijn. Het op patiëntniveau kunnen helpen bij diagnose en behandeling, tot op regionaal of landelijk niveau kunnen bijdragen aan het beheersen van een uitbraak, geeft enorme voldoening.

Dit kan allemaal veel beter binnen een groot laboratorium in een grote regio zoals van Microvida. Voor mij dus geen moeilijke keuze toen er een vacature kwam in een STZ ziekenhuis met HIV behandelcentrum met daaraan verbonden een groot regionaal laboratorium met een opleiding.

Aandachtsgebieden

  • Virologie
  • Serologie
  • Moleculaire diagnostiek

Studie & opleiding

Geneeskunde gestudeerd aan Erasmus Universiteit, specialistenopleiding en promotie aan de VU in Amsterdam. Gewerkt als specialist in Maastricht, ziekenhuizen regio Brabant Zuid Oost. Landelijk betrokken geweest bij SOA richtlijn, als consulent SOA voor RIVM, SKML virologie en bestuur NWKV. Veel publicaties over diagnostiek op verschillende vlakken, veel over Q koorts (betrokken als copromotor).

Specialismen