dr. G.G. Schoonman
Neuroloog

Snel naar

Over mij

De interesse in biologie is voor mij een startpunt geweest van het vak. Hoe werkt het menselijk lichaam? Wat gaat er mis als mensen last krijgen? Als medical detective ontrafel ik graag dat probleem. Ik probeer voor de patiënt altijd een simpele samenvatting te krijgen voor complex plaatje.

Richting geven

Dat doe ik in samenspraak met de patiënt, want mijn oplossing hoeft niet altijd een oplossing voor de patiënt te zijn. Ik zie hier soms ook mensen die niet direct een neurologische aandoening hebben. Dat betekent niet dat ik een patiënt niet verder help: in de brief naar de huisarts probeer ik richting te geven.

(poli)klinisch

Ik doe poli voor algemene neurologische zaken met als aandachtsgebied hoofdpijn. De patiënten staan op plaats en tijd ingepland. Daarnaast doe ik klinische supervisie en is er niets gepland. Dan ben ik met acute zaken bezig zoals hersenberoerte en ernstige neurotrauma’s. Een interessante afwisseling.

Digitalisering

Omdat wij dokters zijn en geen informatiekundige, denk ik (als EPD dokter) graag mee over hoe we bijvoorbeeld een patiëntenportaal goed kunnen vormgeven. Voor ons is die digitalisering nieuw, maar ook voor patiënten is dit een nieuwe werkelijkheid. Ze kunnen online uitslagen zien en afspraken maken.

BIG-registratie: 79053582801

Aandachtsgebieden

  • algemene neurologie
  • hoofdpijn
  • acute/ic neurologie