Dr. F. Wilms
Gynaecoloog

Snel naar

Over mij

Na mijn studie Geneeskunde aan de universiteit van Maastricht ben ik opgeleid tot algemeen gynaecoloog en ben ik gepromoveerd aan de Universiteit van Amsterdam op het onderwerp vroeggeboorte. Na het afronden van mijn algemene opleiding heb ik mijn specialisatie binnen de benigne gynaecologie, minimaal invasieve chirurgie en endometriose verder uitgebreid met een fellowship in het Máxima Medisch Centrum Eind-/Veldhoven.

Sinds 2017 ben ik werkzaam in het Elisabeth-TweeSteden ziekenhuis, waar ik de zorg binnen mijn aandachtsgebieden probeer aan te passen aan de specifieke behoeften van elke patiënt op een persoonlijke, laagdrempelige en empathische manier.  

Hevig menstrueel bloedverlies, vleesbomen, endometriose en overgangsklachten zijn goedaardige aandoeningen die vrouwen in hun dagelijkse leven ernstig kunnen belemmeren. Bij de behandeling hiervan vind ik het erg belangrijk om een luisterend oor te bieden en met persoonlijke aandacht gezamenlijk tot een passend behandelplan te komen. 

Voor vrouwen met endometriose werk ik in een multidisciplinair team, waarbij gespecialiseerde gynaecologen, radiologen, chirurgen en urologen nauw samenwerken. 
Binnen het myoomcentrum van het ETZ bieden wij diverse behandelingen aan voor vleesbomen, waarbij ik gerichte spreekuren doe in samenwerking met de radioloog. 
In ons overgangsspreekuur werk ik samen met een overgangsconsulente om vrouwen door deze periode van verandering te begeleiden. 

Binnen de operatieve behandelingen heb ik mij toegelegd op de endoscopische (kijkbuis) chirurgie. Innovatie en ontwikkeling zijn voor mij belangrijk. De endoscopie is een deelgebied dat erg geschikt is om door vernieuwing continu te verbeteren.

BIG-registratie: 59066132501

Aandachtsgebieden

  • Minimaal invasieve chirurgie (laparoscopische en hysteroscopische ingrepen)
  • Endometriose
  • Vleesbomen
  • Menopauze

www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28370518