dr. Dimitri Consten
Klinisch embryoloog

Snel naar

Over mij

Van huis uit ben ik bioloog, zoals de meeste klinisch embryologen. In Utrecht ben ik gepromoveerd in de biologie. Via diverse functies, onder meer bij het Hubrecht Instituut voor Ontwikkelingsbiologie en Organon, ben ik in 2004 in het ETZ komen werken.

Belangrijk doel

Als klinisch embryoloog geef ik leiding over het IVF laboratorium van het ETZ, waar de werkzaamheden worden verricht door onze analisten. De klinisch embryoloog is de contactpersoon tussen het laboratorium en de kliniek. Het is mooi dat ik hier mijn interesse in biologie kan inzetten om mensen te helpen bij het verwezenlijken van een belangrijk doel.

IVF en ICSI

In het centrum proberen we patiënten op zoveel mogelijk manieren en met alle beschikbare behandeltechnieken te helpen. De zorg is feitelijk gecentreerd rondom het lab in Tilburg. Eicellen van patiënten die in andere ziekenhuizen in de regio worden geholpen, worden naar dit laboratorium getransporteerd. De IVF en terugplaatsing van het embryo gebeuren hier in het ETZ. Wij verrichten circa vijftienhonderd IVF en ICSI-behandelingen per jaar en ruim achthonderd behandelingen voor inseminaties.

Als klinisch embryoloog spreek ik wat minder patiënten, want het is voornamelijk de dokter die de behandelingen met de patiënt afstemt en uitvoert. Ik ben wel bereikbaar en beschikbaar voor vragen of opmerkingen en word ook wel eens om een consult gevraagd.

Studie & opleiding

 

Onderzoek & publicaties

 

Lidmaatschappen

Dimitri Consten is lid van de KLEM, de Vereniging voor Klinische Embryologie. Ook zit hij in de kwaliteitscommissie van de KLEM.