dr. Arjan Damen
Plastisch chirurg

Snel naar

Over mij

Na het afronden van mijn studie Geneeskunde in Nijmegen ben ik opgeleid tot plastisch chirurg in Groningen. Nadien ben ik vier jaar staflid geweest in het Academisch Ziekenhuis in Maastricht, waar ik veel microchirurgie heb gedaan. Sinds 2000 werk ik in het ETZ als plastisch chirurg.

Mijn aandachtsgebieden zijn hand-, pols en reconstructieve microchirurgie. Ik voer bijvoorbeeld veel voet- en onderbeenreconstructies uit, evenals borstreconstructies en reconstructies van gezicht, hoofd, hals en de schedel. Daarnaast houd ik me veel bezig met cosmetische chirurgie, zoals borstvergrotingen en ooglidcorrecties boven en onder.

Verfijning

Functionaliteit en cosmetiek liggen voor mij in elkaars verlengde. Een borstreconstructie probeer ik bijvoorbeeld zo mooi mogelijk te maken, zodat beide kanten gelijk lijken. Ook een onderbeenreconstructie probeer ik functioneel goed te maken en tegelijkertijd cosmetisch zo netjes mogelijk. Voor die verfijningen is steeds meer aandacht in mijn vak. Iedere keer leren we bij en vinden we verbeteringen. Dat is een voortdurend proces.

Eerlijk advies

Patiënten kunnen bij mij rekenen op een open en eerlijk advies, waarin de voor- en nadelen aan bod komen. Ze krijgen de tijd om over dingen na te denken en zelf een keuze te maken. Een eventuele operatie zal ik met alle inzet uitvoeren. Als ik twijfel, zal ik er niet aan beginnen of betreffende patiënt doorverwijzen. Ik ben geslaagd als patiënten tevreden zijn, hoe groot of klein de klacht ook is.

Klapvoetoperatie

Ik volg de ontwikkelingen in mijn vak op de voet. Ik ga naar congressen en symposia en overleg veel met collega’s in binnen- en buitenland. Recent heb ik in het ETZ een operatie uitgevoerd die in de wereld op weinig plekken wordt verricht: een dynamische spiertransplantatie voor klapvoet. Daarvoor komen mensen nu van ver. Dankzij mijn opgebouwde kennis en ervaring ben ik in staat om als plastisch chirurg voor veel problemen een oplossing te bedenken, geholpen door een toegewijd team.

BIG-registratie: 29020559901

Aandachtsgebieden

  • Handchirurgie
  • Reconstructieve microchirurgie
  • Cosmetische chirurgie, zoals ooglidcorrecties en borstvergrotingen

Lidmaatschappen

  • Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie
  • Nederlandse Vereniging voor Hand Chirurgie
  • Nederlandse Vereniging voor Esthetische Chirurgie

Specialismen