Dr. A.M. Rozendaal
Dermatoloog

Snel naar

Over mij

Na in Rotterdam geneeskunde te hebben gestudeerd ben ik gepromoveerd op de afdeling Plastische Chirurgie van het Erasmus MC te Rotterdam. Naast mijn affiniteit met opereren heb een grote interesse in de huid en de enorme verscheidenheid in de aandoeningen hiervan. Daarom heb vervolgens de opleiding tot dermatoloog in de regio Rotterdam gevolgd. Aansluitend hierop heb ik als staflid gewerkt op de afdeling dermatologie van het Erasmus MC. Sinds 1 november 2018 ben ik lid van de vakgroep dermatologie en werkzaam als dermatoloog in het ETZ.

Ik oefen het vak in de volle breedte uit en behandel patiënten van jong tot oud met een grote verscheidenheid aan huidaandoeningen. Huidkanker (non-melanoom en melanoom) vormt hierbij mijn specifieke aandachtsgebied. Ik heb mij gespecialiseerd in de chirurgische behandeling hiervan. Hierbij hecht ik zowel waarde aan het zorgvuldig verwijderen van de tumor, als aan het cosmetisch resultaat van de behandeling.

Op de afdeling dermatologie bieden wij verschillende soorten operatieve en niet-operatieve behandelingen, waaronder Mohs micrografische chirurgie. Bij deze techniek wordt huidkanker in het gezicht zo precies mogelijk verwijderd, zonder dat daarbij teveel gezonde huid verloren gaat. Terwijl de patiënt wacht, worden alle snijranden  van de verwijderde tumor door de dermatoloog zelf onder de microscoop gecontroleerd. Op deze manier kan met grote mate van zekerheid bepaald worden of de tumor volledig verwijderd is. Binnen de afdeling wordt nauw samengewerkt met andere specialismen. Complexe gevallen worden besproken in een multidisciplinair overleg waarbij oncologisch chirurgen, plastisch chirurgen, een patholoog, oncoloog en radiotherapeut betrokken zijn.

BIG-registratie: 19909798101

Aandachtsgebieden

Studie & opleiding

  • Studie geneeskunde Rotterdam
  • Gepromoveerd op de afdeling Plastische Chirurgie, Erasmus MC Rotterdam. 
  • Opleiding dermatologie in het Erasmus MC, Catharinaziekenhuis te Eindhoven en Amphia Ziekenhuis te Breda. 
  • Specialisatie Mohs micrografische chirurgie en cosmetische dermatologie, Erasmus MC. 

Onderzoek & publicaties

  • Mijn publicaties zijn onder andere te vinden op pubmed.com

Lidmaatschappen

  • Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venerologie
  • Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Dermatologie
  • European Academy of Dermatology and Venereology
  • American Academy of Dermatology